Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 16

Робърт Блонд

Отбранителна — на #104.

Атакуваща — на #68.

60

След поредица от маневри най-сетне се открива фронт, който преминава през средата на един жилищен квартал в източната част на Ядрото, на около десет километра от ЦМК на „Биотекс“. След като разбираш, че армията на извънземните се съсредоточава в този район, вземаш решение да проведеш решителната битка и изпращаш всичките си бойни части там.

Битката продължава под формата на Стандартни бойни действия.

Ако „Биотекс“ спечели, продължаваш на #111.

Ако загуби, очаква те #103.

61

Планът ти успява. Защитени от живата стена на пехотинците, наземните ти кръстосвачи се прегрупират и контраатакуват прииждащите извънземни.

Отбележи загубата на 1000 пехотинци и оръжията им.

Продължи на #113.

62

„Тайера“ е по-различна от останалите корпорации с това, че представлява цяла една раса. Логично е да очакваш някаква гражданска съпротива дори след падението на корпорацията. Въпросът е дали да й обръщаш внимание.

Ако пуснеш сенките си, за да проследяват и премахват актовете на съпротива, насочена срещу териториите на „Биотекс“, мини на #109.

Ако не искаш да рискуваш хората си и предпочиташ да се съсредоточиш върху по-непосредствените задачи на войната, иди на #70.

63

Господарите на „Биотекс“ са изключително доволни от развоя на войната. Под ръководството ти армията на корпорацията спечели още една много важна победа и от окончателното възтържествуване ви дели само една крачка.

Научаваш, че докато е траела войната с „Тайера“, гигантите „Тошиба“ и „Нисан“ са влезли в директен сблъсък, от който първата корпорация е излязла победител.

Компютърният монополист ще е последният противник на „Биотекс“ в решаващата битка.

Продължаваш на #58.

64

Хаотично отстъпващите ти бойни части са заляти от прииждащата вълна пехотинци на „Тайера“. Огромен брой външни обграждат разпокъсаните ти части и сломяват съпротивата им, като ги избиват до крак.

Неспирана от нищо, за около час армията на „Тайера“ достига до ЦМК на „Биотекс“. Верен на корпорацията, оставаш в сградата дори когато извънземните щурмоваци нахълтват вътре, като разстрелват всички ключови фигури.

КРАЙ

65

Инерцията на атаката вкарва върха на клина, съставен от наземни кръстосвачи, дълбоко в територията на извънземните. След една изпълнена с напрежение минута идва ответният удар, който разбива формацията ти по фланговете.

Отбележи загубата на 1000 пехотинци и 50 оператори с оръжията и машините им.

Ако заповядаш на войниците си да се изтеглят, преди да бъдат разбити окончателно, мини на #110.

Ако смяташ, че е по-удачно проникването да продължи с цената на големи загуби, за да достигнете ЦМК на „Тайера“, иди на #102.

66

След час сводките от отделните постове очертават ужасна картина: внезапната масирана атака на извънземните е поразила голяма част от територията на „Биотекс“, а армията ти бездейства в района на ЦМК, който изобщо не е цел на атака!

Отбележи загубата на 20 точки Сила и продължи на #60.

67

След като изчакваш новите данни от спътниковите проучвания и свободните търговци на информация, разбираш следното: