Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 15

Робърт Блонд

„Н&К“ губи 15 точки Сила.

Върни се на #2.

52

Ако това е бил последният, продължи на #50.

Бойният ти глайдер подхожда към набелязания склад на „Н&К“ и охраната незабавно открива огън — масиран, но не особено ефективен, поради липсата на мощни противовъздушни оръдия.

За да успее, операторът ти трябва да събере минимум 9 точки от Шанс и Технически статус.

Ако има толкова, можеш да преминеш на #57.

Ако сборът му е по-малък, продължаваш на #19.

53

Външните от „Тайера“ нямат нищо против да сключите временен договор за военна взаимопомощ, особено след като излагаш вижданията си по въпроса за човешкото превъзходство на тази планета. Преговорите по Кибспейс вървят толкова добре, че дори получаваш възможност да избереш вида на договора.

Ако предпочиташ да сключиш необвързващо споразумение, при което всяка от страните може да реши допълнително дали да се намеси, когато другата има нужда от това, мини на #9.

Ако решиш да играеш на сигурно и сключиш договор, при който страните са задължени да си помагат при всички обстоятелства, отибаш на #31.

54

Въпреки че са лишени от властния си шеф, войниците и сенките на „Бионаги“ оказват жестока съпротива, когато заповядваш на армията си да ги унищожи до крак.

Когато най-сетне се справяш и с последните, си претърпял сериозни загуби.

Отбележи загубата на 1500 пехотинци, 50 оператори и съответните оръжия и МПС, както и смъртта на 25 от сенките си. Силата на корпорацията пада с 15.

Продължаваш на #7.

55

Остриетата иззвъняват при сблъсъка си едно с друго и този път никой от двамата противници не отстъпва от позицията си. Сянката ти напряга всичките си сили, като натиска меча на Казума назад към лицето му…

Ако смяташ, че трябва да се опита да го изненада с внезапен удар, мини на #36.

Ако мислиш, че е по-добре да удържа натиска, без да нарушава равновесието, иди на #15.

56

Скоро става ясно, че тази тактика няма да даде резултати, и ти заповядваш на цялата си армия да се оттегли от позициите си, като образува плътен обръч от пехотинци около ЦМК на „Биотекс“.

Силите на противниковата корпорация плътно следват отстъпващите ти войници, предусещайки победата си.

Мини на #3.

57

Операторът ти използва една от ракетите си и складът изригва в пламъци. Докато глайдерът рязко се издига към небето, под него започва верижна реакция и складираните оръжия на „Н&К“ ефектно се взривяват.

Противниковата корпорация губи 5 точки Сила.

Пренасочваш глайдера към друг склад.

Мини на #52.

58

„БИОТЕКС“ СРЕЩУ „ТАЙЕРА“

От информационното звено научаваш, че след светкавичната си победа над „Вулкан“ силите на извънземните отново са се изтеглили в Свободната зона и точното им разположение в момента е неизвестно.

Определи и премини на съответния епизод:

1–2 — на #101.

3–4 — на #67.

5–6 — на #105.

59

Към този момент наличните ти сили са разположени в непосредствена близост до ЦМК и се намират в пълна бойна готовност. Каква ще е глобалната ти тактика?