Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 14

Робърт Блонд

Продължи на #45.

44

Атаката на „Бионаги“ не закъснява. Разпределението на бойните ти части е удачно и те яростно се отбраняват срещу армията на противника, съставена изцяло от електроциклетисти, но като цяло засега търпите бавно, но сигурно поражение.

Отбележи загубата на 500 пехотинци и 20 оператори и съответните оръжия и МПС и намали Силата на корпорацията си с 10.

Ако решиш да прекратиш военните действия, като изпратиш на „Бионаги“ покана за дуел, който да реши изхода на битката, иди на #43.

Ако предпочиташ да продължиш войната по този начин, продължи на #56.

45

От страната на „Бионаги“ ще се бие Но Казума, самият шеф на сенките им. След кратка консултация с господарите на корпорацията си с облекчение научаваш, че са сметнали личното ти участие в дуела за твърде рисковано.

Остава ти да избереш човека, който ще се изправи срещу Казума.

(Логично е това да бъде някой от асовете ти. Ако нямаш такива или не искаш да рискуваш живота им на този етап, ще се наложи да използваш една от обикновените си сенки.)

Когато си готов с избора, мини на #17.

46

Казума не е особено точен в атаката си и сянката ти хладнокръвно го пронизва, като оставя острието на противниковия меч да мине опасно близо до главата си.

Запиши, че Но Казума губи още 4 точки Издръжливост.

Ако смяташ, че е време схватката да бъде приключена с един рискован удар, мини на #5.

Ако мислиш, че сега е моментът за временно отстъпление, иди на #21.

47

Наистина си подбрал добре противника на Но Казума в този решаващ двубои. Сянката ти методично изтощава Казума с поредица от бързи атаки и приключва схватката с дълбок пронизващ удар в слънчевия сплит, използвайки едно моментно разсейване.

Мини на #6.

48

Най-приятната точка в традиционния договор задължава служителите на „Бионаги“ да работят за теб, като станат част от армията ти. Разбира се, не всички са толкова лоялни на корпоративните закони, но все пак получаваш някакви попълнения.

Запиши 300 оператори на „Бионаги“ със съответните машини в състава на армията си, както и 25 сенки.

Продължаваш на #7.

49

Армията на андроидите удържа решителна победа над служителите на „Н&К“, с което първата ти битка във Войната на Осморката приключва блестящо. След като изпращаш щурмоваците си да превземат ЦМК на противниковата корпорация, ти остава единствено да провериш как са преминали битките на останалите.

Мини на #25.

50

С това атаката ти срещу складовете на противниковата корпорация приключва. Време е да опиташ нещо друго.

Върни се на #2.

51

Това се оказва дори по-лесно, отколкото си мислел. Без никакво усилие се вклиняваш в комуникациите между ЦМК „Н&К“ и лекият камион, в който е монтирано оръдието на Пол Шанън, и научаваш точния му маршрут. Две от сенките ти, моторизирани с личния кръстосвач на един от управляващите на „Меганикс“, изпреварват камиона и залагат няколко имплозивни мини на пътя му.

Минута по-късно една от предните гуми на камиона докосва силовото поле на редицата мини и от превозното средство, новото оръжие на „Н&К“ и топсянката на противниковата корпорация не остава абсолютно нищо, което си струва да включиш в анализите си.