Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 13

Робърт Блонд

След мигновен сондаж в комуникациите на противника научаваш, че след около двадесет минути Шанън собственоръчно ще нанесе удар срещу един от предните постове на „Меганикс“ като част от изпитанията на някакво ново плазмено оръдие за масово поразяване.

Ако решиш да организираш атентат, продължи на #18.

Ако предпочиташ да опиташ някоя друга линия на действие, върни се на #2.

40

Когато господарите на „Тайера“ те привикват, оправяш пристегнатата си бойна униформа и с отмерена крачка влизаш в огромната заседателна зала в ЦМК на корпорацията. С усилие прикриваш изненадата си, когато разпознаваш дори представители на контрабандистите в тълпата съветници, и се отправяш към центъра на залата, където са се събрали господарите.

— Каин — обръща се към теб един от тях, името на когото никога няма да научиш, освен може би от самия Кинио. — Ние взехме решение.

Дълбоко се покланяш:

— Готов съм да го чуя.

— „Биотекс“ — казва хладно господарят. — Това е първият ни противник. Ако успеем да елиминираме най-могъщата корпорация в Орм, остатъкът от войната ще бъде детска игра.

— Одобрявам решението Ви — покланяш се отново.

— Кога да започна?

— Веднага — отсича господарят.

В настъпилата тежка тишина прекосяваш обратно залата и с бързи крачки се отправяш към кабинета си.

Мини на #216.

41

Агентът ти не е от най-точните. Първият изстрел с ракетомета минава високо над целта и Пол Шанън реагира мигновено, като включва новото оръдие на „Н&К“. Служителят на „Меганикс“ така и не успява да поправи грешката си, защото в същия миг мощното бластерно оръжие изпарява по-голямата част от сградата заедно с него. През камерите на кръстосвача, паркиран на безопасно разстояние оттам, успяваш да видиш, че камионът на противниковата корпорация форсира и изчезва от поглед, като отнася невредимата топсянка на врага.

Отбележи загубата на агента си и се върни на #2, за да опиташ нещо друго.

42

Сянката ти контраатакува светкавично, но не успява да изненада противника си. Но Казума посреща удара спокойно и замахва на свой ред…

Дуелът продължава като Стандартна схватка. Ето данните на Казума:

Издръжливост: 17–6.

Физически статус: 7.

Ако боецът ти победи, мини на #47.

Ако загуби, очаква те #26.

43

Оформяш поканата за дуел в съответствие с най-древните японски правила на това изкуство, до които имаш достъп, и я изпращаш по личен куриер в щаба на „Бионаги“.

След около половин час куриерът ти се връща, като носи следния отговор:

„Бях приятно изненадан и поласкан от предложението Ви. Човек би казал, че дори и в днешните студени времена има воини, които не са забравили добрите си обноски. Ще проведа дуела лично, срещу избрания от Вас противник.

Искрено Ваш: Но Казума“