Читать «Войната на сенките» онлайн - страница 12

Робърт Блонд

Ако желаеш да сключиш временен договор с „Тайера“, мини на #53.

Ако смяташ подобно обвързване за рисковано и предпочиташ да опиташ някоя друга линия на действие, върни се на #2.

34

Сянката ти изтегля меча си с вик и се нахвърля върху Казума, като нанася силен сечащ удар отгоре надолу към главата му. Противникът ти едва успява да измъкне своето оръжие и блокът му няма необходимата сила, така че твоят боец оставя продълговат разрез отстрани на главата му, преди да се отдръпне.

Запиши, че Но Казума губи 4 точки Издръжливост.

Ако боецът ти изчака ответната атака на Казума, мини на #46.

Ако атакува отново, иди на #14.

35

Казума настига отстъпващата ти сянка с един дълъг разсичащ удар и боецът ти се просва на асфалта с разцепена глава.

След загубата на дуела правилата му задължават „Биотекс“ да обяви безусловна капитулация. Оставаш верен докрай на корпорацията си и изчакваш щурмоваците да превземат ЦМК в кабинета си, като с наслада пушиш последната си пура. Няколко минути по-късно намираш смъртта си заедно с останалите ключови служители на „Биотекс“ — разстрел по лична заповед на Но Казума.

КРАЙ

36

Боецът ти рязко усуква хватката си, като се опитва да прониже противника си, и след още един рискован сблъсък двете сенки отстъпват едновременно, без да са успели да се наранят.

Дуелът продължава като Стандартна схватка. Ето данните на Казума:

Издръжливост: 17–6.

Физически статус: 7.

Ако боецът ти победи, мини на #47.

Ако загуби, очаква те #26.

37

Въоръженият агент използва личния кръстосвач на един от управляващите на „Меганикс“, за да се придвижи максимално бързо до въпросния пост, и успява да пристигне там две минути преди Пол Шанън да се появи с новото си оръжие. Наблюдаваш сцената през няколко от камерите, разположени върху самата сграда и кръстосвача, и по конструкцията на оръжието, монтирано в лек камион, достигаш до извода, че се касае за някакво оръдие на бластерен принцип. Интригуващо.

Агентът ти, дислоциран на покрива, има добра видимост, но ъгълът на стрелба не е от най-подходящите.

Събери Техническия му статус с двукратен Шанс.

Ако сборът е 13 или повече, можеш да продължиш на #32.

Ако е по-малък от това число, очаква те #41.

38

Решението ти е абсолютно погрешно и резултатите не закъсняват. Армията на „Бионаги“, съставена изцяло от електроциклетисти, е далеч по-мобилна от твоята и бързо прегрупиращите се противникови бойни части лесно смазват съпротивата на пръснатите ти войници.

След няколко часа противниковата корпорация преминава в настъпление и призори ЦМК на „Биотекс“ е превзет от щурмоваците им. Намираш смъртта си заедно с останалите ключови служители — разстрел по директна заповед на Но Казума, топсянката на „Бионаги“.

КРАЙ

39

Анализът показва, че най-подходящата цел е Пол Шанън, топсянката на „Н&К“. Ако успееш да го отстраниш, сенчестото звено на корпорацията ще остане без ръководител, а тъпите човешки същества надали ще успеят да намерят достоен заместник навреме. Нещо повече: Пол Шанън е относително лесна мишена, защото има навика лично да участва в бойните действия.