Читать «Ангелският дял» онлайн - страница 224

Дж. Р. Уорд

Ако Уилям Болдуин все още бе жив?

Нищо от това нямаше да се случи.

Беше трудно да не изпитваш благодарност. Защото това чудо имаше твърде висока цена и изискваше компромис с моралните ценности, които почти помрачаваха любовта.

Почти.

В края на краищата раковото образувание беше премахнато от семейството и да, всички вече се чувстваха по-добре. Но, Господи, как само се бе случило. И Едуард…

Лейн знаеше, че всичко това го е променило завинаги и напълно. И колкото и да бе трудно, дори ако го очакваха още по-големи трудности, той вече се справяше по-добре. Без значение с колко препятствия бе съпроводено всичко, въпреки драматичните събития и болката, той знаеше, че се чувства по-добре като мъж, брат, съпруг… и ако Бог реши така, може би и баща на децата им с Лизи. Разбираше, че всичко случващо се е част от процеса на съзряване и въпреки това имаше чувството, че е изгубил част от себе си по пътя.

Но ангелите трябваше да получат своя дял, което бе тяхно право и те го заслужаваха.

И поне тези части от душата му щяха завинаги да бъдат в добри ръце.

БЛАГОДАРНОСТИ

Както винаги, има твърде много хора, на които да благодаря, и това означава, че съм голяма късметлийка. Но искам специално да спомена Стивън Акселрод, Кара Уелш и Кери Доновън, а също и Крег Бърк и Ерин Галоуей, както и на всички останали в „Нова американска библиотека“. По-нататък изказвам признателност на моя чудесен „Тим Уауд“, на моето семейство и на чудесните ми приятели, както и на Номерс и на „Гоу Кардс“!

БЕЛЕЖКИ ПОД ТЕКСТА

1

Икабод Крейн, герой от сериала „Слипи Холоу“, изигран от Джони Деп, е съживен, за да разгадае мистерия, чиито корени се крият още в създаването на САЩ.  — Бел.р.

2

Йоханес Вермеер ван Делфт (на нидерландски: Johannes Vermeer van Delft, 1632–1675) е нидерландски художник, майстор на битовата живопис.  — Бел.р.

3

Става въпрос за трите основни цвята  — циан, магента и жълто, от които се образуват останалите цветове.  — Бел.р.

4

Сабрина (на английски: Sabrina) е американска романтична комедия от 1954 г. на режисьора Били Уайлдър, адаптация на пиесата Sabrina Fair на Самюъл Тейлър. Главните роли се изпълняват от Хъмфри Богарт, Одри Хепбърн и Уилям Холдън. В римейка от 1995 г. главните роли се изпълняват от Джулия Ормонд и Харисън Форд.  — Бел.р.

5

Никълъс Чарлс Спаркс (на английски: Nicholas Charles Sparks) е американски автор на редица бестселъри. Писателят пише романи по теми, свързани с християнството, любовта и вярата, като досега е издал 15 книги. По едни от най-известните книги на автора са направени и филми, един от тях е „Писмо в бутилка“ (Message In A Bottle).  — Бел.р.

6

Александър Хамилтън (на английски: Alexander Hamilton, 11 януари 1755 или 1757– 12 юли 1804) е баща основател на САЩ, офицер, икономист, политически философ, един от първите адвокати по конституционно право и първи министър на финансите на Съединените щати.  — Бел.р.