Читать «NOSTRADAMUS: Таємниця пророка» онлайн

Марио Ридинг

THE NOSTRADAMUS PROPHECIES

МАРЮ РИДІНҐ

NOSTRADAMUS

ТАЄМНИЦЯ ПРОРОКА

ВИДАВНИЦТВО

КЛУБ СІМЕЙНОГО ДОЗВІЛЛЯ

Харків 2010

ББК 84.7СПО Р49

Жодну з частин даного видання не можна копіювати або відтворювати в будь-якій формі без письмового дозволу видавництва

Переклад з англійської:

Перекладач Віктор Шовкун

Дизайнер обкладинки Наталя Переверзева

ISBN 978-966-14-0803-5 (укр.) (дод. наклад)

ISBN 978-1-84887-124-3 (англ.)

АПОКАЛІПСИС НАШОГО ЧАСУ, АБО ЩО ПРИХОВУВАВ НОСТРАДАМУС

Сьогодні важко знайти людину, яка б не чула імені цього видатного провидця і астролога XVI століття. Але попри те, що навіть королева Катерина Медічі свого часу відзначила його високими почестями, а вся Франція пишалася обдаруванням Мішеля Нострадамуса, сам він був іншої думки про свій талант. «Я приречений передавати відомості, в яких нічого не розумію, — каже уславлений провидець у романі Маріо Ридінґа. — Я можу тільки мріяти, що після мене прийдуть інші люди, з ліпшим розумінням багатьох речей». Саме це й складає інтригу роману, кидаючи її героїв у шалену круговерть карколомних пригод заради тлумачення неопублікованих пророцтв Нострадамуса.

За легендою, Нострадамус видав за життя 1000 віршів, в яких із надприродною точністю передбачив майбутній розвиток світових подій, однак з півсотні з них він нібито десь заховав, і ніхто їх ніколи не бачив. Кожен з цих 58 катренів описує роки, що передують Кінцю Днів, чи пак Апокаліпсису. Точної дати Армагедону не знав навіть сам провидець, тому описав лише певні події. А от про Друге Пришестя і появу Третього Антихриста авторові передбачень було достеменно відомо.

Відтак особливого вибору герої роману не мають. Одні з них — як-от американський письменник Адам Сабір, автор бестселера «Приватне життя Нострадамуса» — у разі оприлюднення знайдених пророцтв одразу стали б мільйонерами, продавши захмарну кількість примірників своєї публікації. Натомість декого заховані катрени цікавлять зовсім з інших причин — насамперед конкістадорів віри, інквізиторів духу і легіонерів хреста і меча, які складають Корпус Зла — таємну організацію, чиє існування ще ніхто не довів, але й не спростував.

Корпус Зла, як дізнаємося з роману, має тривалу й шляхетну історію. Серед його головних адептів автор називає князя Влада Дракулу, маркіза де Сада, царя Івана Грозного, графа Каліостро, а також Джакомо Казанову і Григорія Распутіна. Сьогоднішні послідовники цієї містичної організації вважають, що діяльність вищезгаданих осіб була нещадно спотворена наступними поколіннями безцеремонних істориків. А ще були менш значущі, але більш деструктивні адепти Корпусу — Катерина Медичі, Олівер Кромвель, кайзер Вільгельм Другий, Йосип Сталін, Мао Цзедун. З них лише двоє були тими Антихристами, чию появу провістив Іоанн Богослов у Об’явленні — Наполеон Бонапарт і Адольф Гітлер.

Напруга шукачів за скарбами Нострадамуса зростає, коли вони дізнаються, що часу до здійснення пророцтв залишається не багато. Адже у захованих 58 катренах великий провидець остерігав нас рівно за 52 роки до 2012—Третій Антихрист уже серед нас, і він обіймає високу державну посаду.