Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 30

Линда Хауърд

— Отвори уста — заповяда дрезгаво. — Знаеш колко искам да те целуна. Искам да усетя сладкото ти езиче.

Отново наведе глава и този път волята й не издържа. Сетивата й се взривиха от удоволствие при докосването на устните му до нейните и тя ги разтвори пред настойчивия му език. Рай със стон я притисна по-силно към себе си, а в отговор ръцете й се вдигнаха и се обвиха около врата му. Тънкото й тяло трепереше от дивата буря, която целувката му предизвикваше, и Сали безпомощно се изви срещу него, усетила колко силно бе възбуден.

Винаги бе ставало така. От първата им целувка до последния път, когато бяха правили любов, физическата им реакция един към друг бе силна и незабавна. Тя никога не бе искала друг любовник, защото знаеше, че никой друг мъж не би могъл да я възбуди както Рай, дори сега, въпреки всички съвсем основателни причини да не иска да реагира. Тялото й просто не слушаше съзнанието и след няколко секунди Сали престана да се опитва да съпротивлява. Чувстваше се диво жива и в същото време усещаше, че се дави, притискаше се към него, докато сетивата й бяха залени от безбройните сигнали за удоволствие, които нервите й изпращаха.

Когато той вдигна устни от нейните, тя бе толкова слаба и разтреперана, че трябваше да се вкопчи в него, за да не падне. Рай с една ръка я прегърна през кръста, а с другата повдигна брадичката й и обсипа устните и лицето й с леки целувки. Очите му светеха тържествуващо.

— М-м-м — изохка дълбоко в шията й, — това още не се е променило. Още е динамит.

Думите й поохладиха трескавото й съзнание и Сали се опита да се отдалечи малко от него. Да, наистина бе динамит и почти бе избухнал в лицето й. Щеше да е глупачка, ако му позволеше да използва физическото й привличане към него, за да я накара да забрави за какво бе дошла.

— Рай… Недей! — запротестира тя и извърна лице, защото устните му прбдължаваха да обхождат кожата й. — Пусни ме. Дойдох да говоря с теб…

— Вече говорихме — прекъсна я той. Гласът му бе станал още по-нисък и дрезгав, сигнал, че нямаше никакво намерение да спре. — Сега предпочитам да правим любов. Много време мина, но не толкова, че да забравя какво беше между нас.

— Е, аз пък съм забравила — излъга Сали, като отново се опита да избегне целувката му. — Стига си се правил на глупак! Отнасям се сериозно към работата си и не искам да седя вързана тук, защото ти мислиш, че една жена не може да се грижи сама за себе си в кризисна ситуация.

Рай престана да я целува, ала очите му бяха нетърпеливи.

— Добре, да поговорим за работа и после искам да престанем да говорим за това. Не съм казал, че една жена не може да се грижи сама да себе си. Казах, че не искам ти да се окажеш в опасна ситуация, защото мисля, че едва ли мога да го понеса.

— Какво те интересува? — изненада се тя. — Откак си отиде, не си проявявал особена загриженост към моето благополучие, така че недей сега да ми съсипваш работата, като се правиш на загрижен.