Читать «Независима съпруга» онлайн - страница 29

Линда Хауърд

Тя бе надарена с остри сетива и сега й се искаше да не бяха толкова остри, защото под ненатрапчивия афтършейв долавяше топлата мъжка миризма на тялото му. Бе достатъчно близо, за да забележи, че и след всичките тези години Рай не носеше потник, защото през тънката риза виждаше тъмните къдрави косъмчета по гърдите му. Откъсна поглед от гърдите му и го вдигна към гладко избръснатата му брадичка, към устните му, спокойни и усмихнати, после още по-нагоре, към тъмносивите му очи, които гледаха право към нея.

С върховно усилие на волята се насили да отклони вниманието си от физическата му привлекателност и почти прошепна:

— Защо? Ти знаеш колко обичам задграничните командировки. Защо си ме спрял?

— Защото не съм чак такъв новинар — отговори той и Сали объркано го погледна. Рай пусна лактите й и плъзна длани нагоре по ръцете й, привлече я със себе си към бюрото, опря се на него и я придърпа, така че тя се озова между краката му. Така очите му бяха почти на нивото на нейните.

— Какво имаш предвид? — едва успя да попита Сали. Гласът й не бе по-силен от предния път. Пръстите му галеха голата кожа на ръцете й и тя неволно започна да трепери.

— Имам предвид, че не мога да понеса да те изпратя на потенциално опасно място — обясни той. — Южна Америка, Африка, Близкия Изток са все политически бомби и не искам да рискувам да си там, когато някоя от тях избухне. Европа… Дори в Европа има отвличания, терористични групи, бомби по летищата и по улиците. За собственото си спокойствие те свалих от задгранични командировки, макар че Дауни едва не получи удар, когато му казах. Той смята, че ти си една от най-добрите, бебчо. Направо ми идва да му извия врата, като си помисля къде те е пращал.

— Грег е професионалист — защити го Сали с прегракнал глас. — Аз също. Не съм безпомощна, Рай. Карала съм курсове по самозащита и боравене с оръжие. Мога да се грижа за себе си. Побърквам се, като стоя тук! Имам чувството, че са ме пратили да паса трева.

Той се засмя, хвана плитката зад гърба й и я прехвърли върху гърдите й. Започна да си играе с меките сплетени коси и устните му отново трепнаха в усмивка.

— Буйна коса — прошепна. — Искам да я видя разпусната и разпиляна по възглавницата ми, докато правя любов с теб.

Тя замръзна и пребледня. Всичко бе очаквала да чуе, ала не и това. Потресено вдигна очи и видя, че зениците му се бяха разширили от желание. После Рай я дръпна рязко напред и Сали падна върху него, уловена от здравите му крака и от ръцете му, които се обвиха около нея.

Тя ахна от контакта с това твърдо и топло тяло и когато той я докосна, сетивата й, както винаги, се замаяха. Успя да запази самообладание, обърна глава към него да го накара да я пусне. Рай се възползва от възможността да я намести по-плътно срещу себе си и наведе глава. Устните му бяха горещи, силни и опияняващи и Сали започна да се извива в ръцете му, опитвайки се да избяга от неизбежната си реакция, както се опитваше да избяга и от самия мъж. Напрегнала докрай волята си, успя да устои на настойчивия му език между устните си и стисна здраво зъби. След малко той вдигна глава. Дишането му бе още по-забързано, очите му още по-нетърпеливи.