Читать «Във вихъра на двайсетте» онлайн - страница 158

Софи Кинсела

— В момента търся човек за поста директор маркетинг — продължавам, като дискретно снишавам глас. — И просто исках да ви уведомя за това. Става въпрос за една многообещаваща спортна компания с огромен потенциал, за която смятам, че вие сте перфектният избор! Просто по-добра от вас не мога да си представя! — Правя съответната пауза, след което допълвам небрежно: — Но вие, разбира се, може би се чувствате добре на сегашното си работно място…

Настъпва тишина. Не мога и да си представя какво става зад очилата на Клеър Фортескю. Тялото ми е толкова вцепенено, че дори не мога да си поема дъх.

— Всъщност от известно време обмислям промяна — изрича накрая тя, но толкова тихо, че едва успявам да я чуя. — Предложението ви би могло и да ме заинтересува. Но ситуацията би трябвало да бъде подходящата! — Тук ме пронизва с поглед. — Не смятам да се компрометирам! Имам си стандарти!

Не знам как, но успявам да се задържа на крака. Божичко! Предложението я интересува и наистина е безкомпромисна!

— Разбира се! — усмихвам се широко. — Какво ще кажете да ви звънна утре сутрин? Или ако можете да ми отделите няколко минути сега, бихме могли да поговорим? Набързичко?

Моля те… моля те… моля те!

Десет минути по-късно се връщам към първа маса, замаяна от щастие. Тя още утре ще ми изпрати професионалната си автобиография! И някога е играла дясно крило в хокея! Перфектният човек за тази работа!

Докато вървим обратно към масата, Сейди изглежда по-щастлива и от мен.

— Знаех си! — не спира да повтаря. — Знаех си, че тя е най-подходящата!

— Ти си велика! — усмихвам се аз. — И ние с теб сме страхотен екип! Дай лапа!

— Лапа ли? Каква лапа? — поглежда ме объркано тя.

— Не знаеш ли как се поздравяват хората от един отбор, когато са извоювали победа? Вдигни ръка!

Добре де, разбрах. Да пляскаш ръката на призрак надали е най-умното решение на света. Онази жена в червено си помисли, че искам да я ударя. Аз побързвам да се изпаря от полезрението й. Когато пристигам на нашата маса, поглеждам Ед със светнали очи и обявявам:

— Върнах се!

— Виждам — поглежда ме той изненадано. — Е, как върви?

— Така и така питаш, брилянтно!

— Брилянтно! — повтаря като ехо Сейди и скача в скута му.

Аз протягам ръка към чашата си с шампанско. Изведнъж ми дойде настроение за празнуване.

Шестнайсета глава

Тази вечер се очертава да се превърне в една от най-прекрасните в моя живот. Вечерята е божествена. Речта на Ед върви фантастично. След нея хората се изреждат да го поздравяват и той ме представя на всеки един. Вече съм раздала всичките си визитки и за следващата седмица съм си уредила две делови срещи и приятелката на Клеър Фортескю се приближи дискретно към мен и тихо попита дали не мога да направя нещо и по нейния въпрос!

Намирам се в еуфорично настроение. Изпълвам се с усещането, че най-сетне започвам да се вписвам във висшето общество!

Единственото препъникамъче май се очертава Сейди, на която започва да й писва от делови разговори и отново се опитва да подмята нещо за танци. Отскочи навън, за да поразучи квартала и доколкото схванах, по-нататък на същата улица имало два прилични нощни клуба, които били направо идеални за целта и затова трябвало незабавно да отидем там.