Читать «Магьосническа ярост» онлайн - страница 4

Аня Баст

Тя почука на вратата на съседката си от долния етаж и Бранди, колежанка, отвори.

— Гросет? О, той вече е у вас. Приятелят ти дойде и го взе. Сладък е! — изписка тя, а после каза: — Имам предвид приятеля ти. Макар че и Гросет е сладък. Чао! — и затвори вратата в лицето на Сарафина.

Приятел? Боже, надяваше се Алекс да не е размислил. Тя гледа затворената врата за известно време, безпокойството накара мускулите на корема й да се стегнат. След това пое нагоре по стълбите към апартамента си, умът й се въртеше около това какво ще му каже. Сега, когато си бе отишъл, тя искаше да си остане така.

Вратата й се отвори със скърцане и тя тръгна по коридора, чувайки някой да кашля в хола.

— Алекс, слушай…

Тя спря рязко и ключовете й издрънчаха на пода. Шокът я остави неподвижна, докато се взираше в Стефан Фошо, който стоеше в дневната й… държейки кучето й. Умът й се запъна.

Стефан Фошо?

Всеки знаеше кой бе той. Богатият плейбой и управителен директор на Дъскоф Интернешънъл бе любимец на медиите дълго време. Той бе всичко, което обичаха — красив, интересен, интелигентен и богат. После един ден той изчезна. За цяла една година светът се чудеше къде е отишъл. Бяха го заподозрели в мръсни сделки и бе разследван. Всички развлекателни предавания се занимаваха с мистерията.

После преди шест месеца съвсем неочаквано той просто се появи отново, поемайки отново всичко което бе оставил, сякаш никога не си бе тръгвал. Обясни, че бе пътувал. През повечето време бил на сърф в Коста Рика. Никой не бе успял да го открие, защото той не бе искал да бъде открит. Сарафина предполагаше, че можеш да го направиш, ако имаш много пари — просто да изчезнеш безследно. Лично тя нямаше да разбере.

Повечето хора смятаха, че това е било само с цел реклама. Може би бяха прави. Стефан изглежда обичаше вниманието.

Точно сега наистина искаше нейното.

Големият въпрос бе защо? Защо стоеше в дневната й?

— Ка… Тя започна и после рязко затвори уста, когато Брадли пристъпи от малкия й коридор и застана до Стефан.

Какво, по дяволите, търсеха куриерът и Стефан Фошо в апартамента й?

Стефан наклони глава.

— Сарафина Конъл, за мен е удоволствие. Мисля, че вече си срещала моя съдружник. — Той направи крачка към нея, докато Гросет пъхтеше и й се усмихваше по весел кучешки начин. — Опитахме по лесния начин, но беше по-устойчива към чара на Брадли от повечето. Жените обикновено просто му падат в краката, обвързани или не, правейки работата ни толкова по-лесна.

— Какво става? Какво…

— След като Брадли не можа да те склони, боя се, че ще трябва да го направим по не толкова приятен начин. Повярвай ми, правим ти услуга. — Той се подсмихна. — Въвеждане на данни, Сарафина? Губиш си времето. Ще развием повечето от способностите ти, когато те отведем. Надявам се сами посвещаването ти да е по-приятно.