Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 28

Олександр Завара

Карину у важкому стані виявила сусідка Наталія. Вона ледве виповзла із вбиральні, де близько години промучилася з «хворобою шлунку» після вчорашнього, а коли спромоглася повернутися до кімнати, то побачила, що подруга буквально качається по підлозі. Сусідка спочатку не запідозрила нічого такого, бо сама тільки-но «хворіла» не на жарт, але швидко кинулася до подруги. Однак коли їй вдалося підняти злощасну Карину на ноги й доправити до туалету, Наталія таки розгледіла її перекошене й позеленіле від жаху обличчя і миттю зрозуміла: треба негайно кликати на поміч.

Нещасну госпіталізували, промили їй шлунок, поклали під крапельницю й повідомили, що хоч їй і доведеться залишатися кілька днів у стаціонарі, жодної загрози її життю немає. Однак керівництво факультету, а особливо комендант Корчинський, особливого полегшення від того не відчули.

Те, що сталося, було не випадковістю, а свідомо зробленим кроком до оцинкованого столу патологоанатома, домовини, савану й товщі сирої землі, що навіки поглинула би бідолашну Карину. І якщо дівчина зважилася на таке, у неї неодмінно мала бути причина, вагома причина.

Щоб з’ясувати її, спроб деканату виявилося замало, а батьки постраждалої будь-якої миті могли підключити до справи поліцію. Спроба вкоротити собі віку – це не якась там витівка неповнолітньої дурепи, яка таким чином намагається привернути до себе якомога більше уваги. Навпаки, Карина взагалі не з тих дівчат, що переймаються цим, та й залицяльників у неї більше, ніж треба. Зважаючи на це, можна було дійти висновку: її примусили зробити вибір між чимось і смертю, і оце «щось» було настільки жахливим, що вона обрала останнє. А от хто або що стало причиною, підлягало розслідуванню, і воно мало проводитися в гуртожитку, де мешкала Карина.

З цієї причини весь день у пожильців «шістки» пішов котові під хвіст. Учорашні веселощі вже не здавалися чимось вдалим або принадним, особливо якщо враховувати ціну тих розваг, що спливла тільки тепер. От і множилися чутки від поверху до поверху, і кожен вважав своїм обов’язком висловити припущення щодо причин зробленого дівчиною кроку і наслідків, що накрили всіх і кожного в гуртожитку однією великою дупою.

Корчинський цього дня з’являвся на четвертому ще кілька разів. Невеликий на зріст, майже повністю сивий, але по-офіцерськи підтягнутий, у незмінному бездоганно випрасуваному сірому костюмі, він вештався з кімнати в кімнату, намагаючись здобути бодай якісь свідчення, що допомогли б пролити трохи світла на вкрай темну справу. Проте результат його діяльності можна було передбачити наперед: знайти свідків йому не вдалося – як і завжди, ніхто нічого не знав, не чув і не бачив.

Не бажаючи зайвий раз стикатися з комендантом, Мафін із Сергієм після обіду зникли в невідомому напрямку. Імовірно, подалися пошвендяти містом, щоб провітрити голови, отже Макс залишився на самоті.