Читать «Гелтер Скелтер» онлайн - страница 154

Олександр Завара

Діяльність Сашка й справді заслуговувала на повагу. Він вигріб із чотириста двадцятої все сміття, ще й оновив кімнату. За короткий час, що йому відвів розлючений батько, він пофарбував стіни й самотужки поклеїв нові шпалери. Він не мав такого завдання, але на старих шпалерах кидалися в очі сліди Алексових запійних днів, от хлопець і вирішив: якщо робити – то на совість. Загалом він вилизав кімнату так, що її тепер можна було без коливань пропонувати в оренду. Принаймні так думав Кравич, окидаючи оком зроблене. Він дійсно мав привід пишатися – жоден знайомий не повірив би, що це та сама чотириста двадцята, де Сашко мешкав разом із покійним «сюзереном».

Звістку про арешт Богдана Юрчука вони отримали від Дари.

Дівчина так само, як її приятелі з четвертого поверху, затіяла в себе генеральне прибирання. Мабуть, вирішив Остап, їй вкрай остогидло боятися невідомого й перелякано шарахатися від кожного звуку позаду. Дара саме стояла серед купи мотлоху, коли раптом зателефонував Богдан і повідомив, що його затримано.

Напередодні ввечері до диспетчерської міськвідділу поліції надійшов анонімний дзвінок. Абонент телефонував з мобільного, розмова тривала не більше тридцяти секунд. За цей час він встиг повідомити, що йому нібито відоме ім’я людини, причетної до вбивства студента чернівецького університету в ресторані поблизу Нового Любара. Звати її Богдан Юрчук. Крім того, анонім стверджував, що має підстави підозрювати цю особу й в інших злочинах, добре замаскованих під нещасні випадки.

На цьому розмова увірвалася. Диспетчер доповів про дзвінок черговому офіцеру. Той відразу ж зв’язався із залученими до цієї справи слідчими. Певна річ, у цю маячню ніхто не повірив, адже на перший погляд вона скидалася на чийсь злий жарт або спробу помсти. Проте анонімний дзвінок був зафіксований, і поліція мала перевірити отриману інформацію хоча б задля того, щоб її спростувати. Це не потребувало жодних зусиль, бо анонім встиг не тільки розповісти про свої підозри, а й вказати адресу підозрюваного. Патрульна машина виїхала за лічені хвилини.

Тож, телефонуючи Дарі, Богдан сидів у кабінеті слідчого в міському управлінні МВС.

Ночувати йому довелося в камері-одиначці, та якщо не враховувати незручностей, із ним все було гаразд, адже й патрульні, і слідчий добре знали, що в більшості подібних ситуацій людина не має жодного відношення до того, у чому її звинувачують. Але й звільнити її теж не могли, бо перевірка всіх обставин потребувала часу. Отримавши дозвіл на дзвінок, хлопець зв’язався з Дарою, бо вирішив, що телефонувати батькам буде зайвим. Він попросив дівчину не хвилюватися, оскільки це непорозуміння обов’язково вирішиться на його користь, додав кілька слів на прощання й відключився.