Читать «Ответен удар» онлайн - страница 172

Брад Тор

Американецът отдавна не беше участвал в такъв екшън и сърцето му блъскаше бясно в гърдите, докато се прокрадваше в претъпкания склад. Наредени палети с бутилирана вода и някакъв вид подправка стигаха чак до тавана.

Рейнълдс се опита да се фокусира върху това да намери последния уахабит. Щом успееше да го неутрализира, щеше да вкара изпадналия в несвяст вътре и да разбута цялото място.

От другия край на помещението се чу стържене на метал. Рейнълдс надникна иззад палетите с водата, които използваше за прикритие, прицели се и натисна спусъка два пъти, но напразно. Третият активист беше отворил една от вратите към товарната платформа и си беше плюл на петите.

Консултантът нямаше как да знае какви контакти има човекът в квартала, затова трябваше да действа бързо.

След бърз оглед на склада установи, че в него няма нищо ценно, и отново се втурна към офиса. Обърна всичко с главата надолу, търсейки следа, която да му подскаже какво бяха намислили тези хора и каква беше целта на срещата, която беше наблюдавал по-рано същия ден.

Направи щателен оглед, но не намери нищо. Обзет от чувство на безсилие и готов да се откаже, Рейнълдс помете с ръка канцеларските принадлежности от едното бюро, при което във въздуха полетя и подложката. Щом падна на пода, той забеляза няколко листа да се подават изпод нея.

Чип вдигна и се зачете. В написаното нямаше смисъл. Това бяха списъци с бюра за обмяна на валута, кредитни организации, фирми за осребряване на чекове, таксиметрови компании и бензиностанции, намиращи се по цялата територия на Съединените щати. Всичко това беше много странно.

Нямаше представа какво беше открил. Можеше да не е нищо важно, но предвид станалото до момента той вече имаше достатъчно подозрения и искаше да изпрати информацията на някого в Щатите, който да ѝ хвърли един поглед.

Имаше само един проблем. Трябваше да я види човек, който би се отнесъл към нея сериозно, а не да я прати в девета глуха и да забрави за нея. Освен това беше необходимо този човек да не задава много въпроси за това как Чип се е сдобил с нея. Предвид мъртвия фундаменталист и участието на саудитското кралско семейство, към когото и да се обърнеше Рейнълдс, той трябваше да разполага с достатъчно власт и в същото време да направи каквото е необходимо.

Да се обърне към ръководството на ЦРУ, беше изключено. Рейнълдс отдавна бе изгубил и малкото си ценни контакти, които имаше в дирекцията. Докато пъхаше документите в джоба си, той се сети, че има само един човек, който би могъл да му помогне. След като изтри отпечатъците на пръстите си в офиса, той се измъкна през склада и използва връзката ключове, които беше взел от първия младеж, за да излезе през една от страничните врати. Когато се качи в колата си и потегли, изчака достатъчно време, за да се увери, че никой не го следи, и набра на клетъчния се телефон номера на свой стар приятел и колега от Вашингтон.