Читать «Дівчина мого сина» онлайн - страница 21

Мішель Френсіс

Щойно вони досягли Кенсінгтона, на дорозі побільшало авто, адже саме в цей час батьки забирали своїх дітей зі школи, тому таксист поїхав навпростець вулицею Глочестер. Лаура обмірковувала всі проекти, які могла б показати Елісон та Шону, і аж дотепер не звертала уваги на маршрут. Вона визирнула з вікна й, побачивши, де опинилася, підвелася на сидінні. Он там — на розі Олд Бромптон — синьо-коричнева вивіска. Вони все наближалися до неї, і, коли залишалося якихось там кілька метрів, Лаура вигукнула крізь скло:

— Можете висадити мене тут, дякую!

Вона розрахувалася й почекала, поки таксі від’їде, а потім пішла тротуаром до «Гайсміт та Браун».

Лаура стояла майже перед вітриною й під кутом дивилася на неї, удавши, нібито розглядає фото ексклюзивних квартир, виставлених на продаж, проте насправді намагалася розгледіти працівників офісу. Власне відображення в склі, позиція, на якій вона стояла, та сонцезахисні окуляри значно ускладнювали завдання, і побачити бодай щось їй так і не вдалося. Врешті-решт вона здалася: підняла окуляри, пройшла трохи праворуч і пильно глянула всередину. Вони всі були зайняті, і це дало їй іще кращу можливість спробувати зрозуміти, котра з них — Черрі, однак це й не знадобилося, усе було й так очевидно. Вона була неймовірна.

Коротке блискуче темно-каштанове волосся спадало на гарненьке личко. А тіло змусило б спітніти будь-якого чоловіка. Вражена її красою, Лаура спостерігала за нею якусь мить. Воно й не дивно, що Даніель утратив голову. Вона раділа за нього, однак… не розуміла, як хтось може так засліплювати. Лаура всміхнулася. Вона була задоволена. Черрі супроводжувала покупця, і Лаура побачила її обличчя, на яке падало світло: молода, рішуча, вольова — вона лякала. Лаура швидко відвернулася. Раптом їй стало ніяково від думки, що це шпигування, і вона по-дурному всміхнулася сама до себе. Лаура пройшла далі, однак образ Черрі не виходив їй із голови.

Лаура звернула на обжиту вулицю, залишаючи метушню позаду. Коли вона проходила повз білосніжні будинки, які сяяли на сонці, та дерева, що інколи траплялися поруч із ними, великодушно даруючи затінок, то зрозуміла, що здивована тим, якою виявилася Черрі. Як же виглядали сьогодні двадцятичотирирічні дівчата? Якою була б Роуз, якби була жива? Уже тоді Лаура знала, що хотіла зробити. Вона рішуче розвернулася й пішла додому.

— Чому ти не запросив її на вечерю?

— Що?

Коли Лаура повернулася додому, то побачила, що Даніель був удома, але спав. Тепер вони сиділи навколо великого обіднього столу й усі троє нахилили голови й підтримували рівновагу. Ані Лаура, ані Говард не згадували про маленьку сцену, що сталася суботнього вечора, до того ж минуло вже вдосталь часу, щоб це трохи забулося, і жоден із них не вважав за потрібне порушувати це питання знову.