Читать «Крижана усмішка» онлайн - страница 37

Андрій Степанович Крижанівський

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВИБУХ

СВЯТО МОЛОДОСТІ І КРАСИ ЗВІТ.

Як повідомили нашого кореспондента, до нас приходить Новий рік.

З раннього ранку під радісним промінням груднево-січневого сонця ніби помолоділо древнє, але вічно юне місто Н. Із стародревніх районів і нинішніх хуторів-новобудов полилися святково вдягнені гомінкі ручаї, які злились на древньому, але вічно юному Звіздчатику в повінь всенародної радості. І ось уже ніби швидше котить хвилі древній, але вічно юний Славута.

Пісенно дзвенить танцювальний прибій барвистої велелюдної маніфестації. Скрізь — транспаранти, панно, плакати, посмішки, обійми, поцілунки і дарунки. Всі йдуть до велетенської ялинки, якій народ присвоїв горде ім’я “Центральна”.

Хлюпає радість в тисячоголосому хоралі пісень тривожної молодості на імпровізованому острівці людського щастя біля новорічної ялинки. Пішли в танок невтомні ентузіасти, і ось уже їх підтримують. Під пахви.

Линуть урочисті звуки. Не стихає схвильований гомін. До ялинки підходять Діди Морози зі Снігуроньками, Баби Яги з масовиками-витівниками та інші учасники новорічної імпровізації. Де, в якій країні шанують так людей труда? І хай дехто на Заході виношує плани зазіхання — їм не спинити поступу нашого свята!

— Дами і мужчини! — сказала зокрема краща Снігуронька. — За попередніми даними десь о двадцять четвертій годині заступить Новий рік. Щоб їлося і пилося, щоб хтілося і моглося виконувати і перевиконувати!

Всі встають і дивляться на ялинку. “Гордість зони відпочинку”, — так образно назвали її лісоруби.

На закінчення був даний концерт силами кращих мистецьких сил. Виділялися сильні голоси, злагоджено звучали баритональні дисканти, також танцювали-дріботіли. Особливо вдалася древня, але вічно юна пісня “Як засядем, браття, коло чари…”.

ЛІСОВА ПІСНЯ

Змалку полюбив чарівні гірські ліси легінь Іванко Бовт. Зі своєю нерозлучною супутницею бензопилкою він щоденно виконує норми на 130-150 процентів.

МОЛОДЦІ І РОЗЗЯВИ

На недільнику по збиранню металевого брухту перше місце вибороли учні шкіл Молодіжного райоиу.

У понеділок на будівництві хмарочосу в Молодіжному районі виявили зникнення висотного крана.

ОЦІНКА СПЕЦІАЛІСТА

У рекордний строк закінчила опорядження квартири № 12 по вулиці Сотій Новій № 100 бригада тов. Непромаха. “Якість відмінна!” — заявив начальник тресту “Житлопанель” Людовиков, новосел цієї квартири.

ЩАСТЯ БАТЬКА

Як стало відомо, в інженера-техніка Сироти народилося троє синів.

— Всі три породіллі почувають себе добре, — повідомили нам з міліції. — Батька розшукуємо.

ЗГОРІВ НА РОБОТІ

Назавжди пішов від нас відповідальний за протипожежний стан складу № 21 тов. Водяний. Пожежа зайнялась від недопалка сигарети, яку покійний кинув у бочку з піском. І не влучив…

УСПІХ РОМАНІСТА

Плодовитий письменник Х. Тось успішно закінчив черговий роман. Йому вдалося уникнути аліментів.