Читать «Крижана усмішка» онлайн - страница 38

Андрій Степанович Крижанівський

ПЕРЕМІГ НАЙСИЛЬНІШИЙ

Болючої поразки зазнали вчора у Централньому парку майстри з міжнародних шашок Левченко та Барсман. Їх побив майстер-водопровідник Зайчук, коли вони відмовились зіграти у доміно “на інтерес”.

ТАЄМНИЦЯ ЛІТАЮЧИХ ТАРІЛОЧОК

Математичному лінгвістові Базарному пощастило спостерігати таємниче явище. Йдучи до свого будинку, він почув пронизливий вереск і помітив на рівні четвертого поверху літаючі тарілочки, що пікірували на клумбу. На жаль, продовжити спостереження до кінця не вдалося — на голову Базарному впала макітра.

ПОПОВНЕННЯ КУЛЬТАРМІЙЦІВ

Після закінчення служби в армії активіст гауптвахти Розмазнюк поступив до духовноі семінарії.

БЛОК І ХАРЧОБЛОК

— І вічний бій посуду! — сказав завідувач пивної № 21, списуючи розбиті келихи. — Нам спокій тільки сниться!

БЛАГОРОДНИЙ АКТ

Після банкету, який дав директор гастронома Пройдис ревізору Віту, останній записав в акті ревізії: “Скарги не підтвердились, порушень правил торгівлі не виявлено”.

ФОРУМ МОЛОДИХ ТАЛАНТІВ

У театрі юного глядача відбувся вечір початківців поезії. Форум молодих талантів пройшов під девізом. “Позтом можешь ты не быть…”.

ДАЛІ ВІД БІЗЕ

Оперу на сучасну тему створив композитор-ентузіаст Симфонюх.

— Мій поліфонічний твір лише зовні нагадує досить відому оперу “Кармен” Георгія Бізе, — повідомив він. — Насправді ж опера піднімає актуальні проблеми громадського харчування. Так, головний герой, колишній військовослужбовець, а нині метрдотель Хосенко перевиховує неврівноважену офіціантку Кармен Сіту. “Друзі, тост за вас я піднімаю, — співас він. — Метрдотель клієнту друг і брат”.

ДРУЗІ КНИГИ

Завідувач рибного гастронома Лев Худий дозволив кіоскерові Союздруку розповсюджувати друковану продукцію посеред торгового залу магазину. “Другий місяць працюємо без паперу”, — пояснив він свій благородний вчинок.

МАЙСТЕР ОБІГРУЄ ГРОСМЕЙСТЕРІВ

По дорозі на Проміжний турнір юний майстер Матичок обіграв у преферанс трьох гросмейстерів на загальну суму 40 крб, 80 коп,

В ЛАБЕТАХ ЗВІРА

За таємничих обставин потрапив вночі до клітки ведмедя-гризлі громадянин Заблудига. Вранці ціною неабияких зусиль його вдалося вирвати з обіймів північноамериканського чудовиська.

— Я тільки спитав у нього:

“Ти мені друг?” — заявив потерпілий.

Напівзадушеного гризлі вдалось врятувати.

ІЗ ЗАЛУ СУДУ

Минулої ночі невідомі особи винесли з нарсуду №13 лаву для підсудних.

ВИПАДОК НА ПОЛЮВАННІ

Чотириста мисливців нашого міста вийшли на відкриття сезону. Їм вдалося підстрелити одного зайця. Ним виявився кріль колгоспниці Артеміди Лютенькоі.

— Ви мені дорого за це заплатите, — кокетувала хазяйка.

Так воно й сталося.

НОТАТКИ НАТУРАЛІСТА

Тішить око веселе різнобарв’я: на прилавках наших магазинів багатющий вибір купальників, плавок, панамок, тенісок, парасольок від сонця… Отже, торжествує зима — пора Сніговиць і Морозенків.

ЗАХОДІВ УЖИТО