Читать «Белегът на Мегън» онлайн - страница 124

Лора Лей

— Разгонването е различно при теб. — Доктор Морей седеше удобно в края на леглото и я наблюдаваше с леко объркване. — Хапането обикновено се прави рядко, и то само по време на сексуални контакти. Брейдън е първата мъжка Порода, която хапе извън тези ситуации. Захапката също е различна. По-дълбока от нормалното и ако не греша, което обикновено не се случва, хормонът, който инжектира в теб, е по-мощен. Ароматът около ухапването е по-силен, отколкото при останалите. Това ще увеличи инстинктивните отговори и емоции. Бъдете внимателни с това, особено когато е намесен гняв. Изглежда гневът и възбудата са двата отговора, като възбудата кара гневът да се засилва. Преценката може да бъде възпрепятствана в някои случаи и това невинаги е лесно за контролиране.

Без майтап? Но колкото и да бе странно, ухапването не болеше.

Мегън се протегна и потърка мускула, като сви рамото си. Това бе единственото място по тялото й, което не бе възпалено.

— Вече започва да оздравява — посочи докторката. — Това също е странно, като се има предвид дълбочината на ухапването. Не мога да направя подходящите тестове по този начин, Мегън. И доколкото мога да видя какво става, нямам представа какво го причинява.

— Питай Брейдън — изсумтя тя. — Той е този, който ме ухапа.

Не беше ничий лабораторен експеримент и нямаше да започва сега. Може би по-късно, поправи се тя.

— Ако Джонас е научил нещо от него, щеше да ме уведоми. — Морей сви грациозно рамене. — Ще взема пробите, от които се нуждая от Брейдън, преди да си тръгна, но това не е достатъчно. Имам нужда от теб в лабораторията.

Да, Мегън се обзалагаше, че бе така. Погледна внимателно другата жена, чувствайки се неудобно от лишената от емоции същност, която усещаше в доктора.

— Това трябва да свърши тук — въздъхна най-сетне уморено. — Криенето няма да помогне, без значение извинението, което ние използваме. А аз съм уморена от криене. Когато това приключи, може би ще ви погостувам за известно време.

Доктор Морей я погледна спокойно.

— Можеш да умреш тук, и ние никога няма да научим какво е причинило аномалиите, които показваш. Само първоначалният преглед показва няколко различия между теб и другите половинки от Убежището. Хормоните на Брейдън реагират по различен начин, отколкото тези на другите Породи. Трябва да изследвам това.

— Разполагаш с кръв, кожа, вагинална проба, слюнка и множество други проби, за да продължиш. — Мегън скръсти ръце на гърдите си, докато се взираше в доктора. — Това ще трябва да е достатъчно.

Неохотна усмивка изви тънките устни на другата жена.

— Не се предаваш лесно, нали, г-це Фийлдс? — попита тя.

— Понякога твърде много — призна уморено Мегън. — А ти отбягваш да ми кажеш какво означава това ухапване. Какво, по дяволите, става?

Доктор Морей сви устни за миг.

— Хормонът, който ние носим по време на разгонването, има някои специфични свойства — призна тя. — С течение на времето, а то е различно от разгонване до разгонване, той започва да засяга половинката, която не е Порода на генетично ниво. Ухапването днес… — жената сви рамене и махна с ръка объркано. — Това никога не се е случвало преди. Но съм забелязала при другите женски, че тяхната скорост на оздравяване нараства след разгонването, както и нивата на имунитета им. Аз подозирам, че е инстинктивно действие, в резултат от крайността на ситуацията. Ще знам повече, след като изследвам нивото на хормона в слюнката и спермата на Брейдън.