Читать «Кристал» онлайн - страница 62

Джос Стърлинг

Гостите отвъд океана бяха пристигнали още преди две вечери. Бяхме запазили хотел „Калцина“ на брега близо до нашия апартамент, защото вкъщи нямаше място за всички. Отдъхнах си, когато Хав и Трейс се преместиха в хотела при братята си и освободиха гостната стая на Скай. Майката на Трейс, Карла, и Феникс, естествено, останаха със съпрузите си в хотела, но прекарваха по-голямата част от деня си с нас, докато момчетата замисляха как да се забавляват в нощта на партито. Майка ни и по-големите сестри не можаха да пристигнат за партито заради училището на децата и задълженията на бабата, но ги очаквахме няколко дни преди сватбата. Така групата за партито, освен от американския контингент, се състоеше от италианските приятели на Даймънд, които бяха доста. Даймънд винаги е била много популярна.

- Така. - Сложих папката с плана на масата пред Скай и Феникс. Карла и Даймънд бяха излезли да направят някои покупки в последния момент. Двете по-млади момичета мистериозно се бяха отказали от това пътешествие, като измърмориха нещо за това, че не искали да рискуват, когато вече си имали чудесни рокли в куфарите. - Ще ми помогнете ли да строим всички на местата им довечера?

- Разбира се - Скай се прозина и потърка очи. Тя още беше по пижама, а русата й къдрава коса стърчеше на всички страни. Беше очарователна, деликатна, на седемнайсет години и когато бяха заедно се виждаше, че Зед знае добре, че е голям късметлия. - Но няма ли да ни разкажеш клюките, докато другите ги няма?

Аз прелистих плана си.

- Клюки ли?

Феникс се изсмя - за момиче, което приличаше на елф, звукът беше необичайно дрезгав. Остро подстриганата й кестенява коса стърчеше като бодлички около лицето й, а после се спускаше на раменете й. Виждах я като Камбанка - рокаджийка. Беше женена за интелектуални гений в семейство Бенедикт - онзи, когото беше описала като Кларк Кент. Знаех какво искаше да каже с това: за всяко момиче с вкус, Кларк беше много по-привлекателен, отколкото Суперменът по гащи, в който се превръщаше. На Айвс му отиваше да изглежда като учен гений - правеше го секси. - Не се опитвай да се измъкнеш от въпроса, Кристал. Говорим за историята между теб и Стив Хю.