Читать «Кристал» онлайн - страница 44

Джос Стърлинг

Сърцето ми биеше тежко - чувах го и се боях, че и Хав го чува. Да бях се сетила поне да лапна едно ментово бонбонче след последната ми чаша кафе. Бях се сковала цялата и си мислех само, че устата ми е голяма колкото самолетоносач. Сигурна бях, че ще оплескам романтиката и я ще си ударя носа в неговия, я ще се разсмея в неподходящия момент.

Хав беше доловил напрежението ми

- Шипнът. Всичко ще бъде наред. - Той ме погали по гърба в кръг. - Всичко е на ужким. Той е прав. Изглеждаш великолепно. Като принцеса. От няколко дни умирам да те целуна.

Казах си, че говори това само заради хората, които четяха устни, но камерата още не беше включена.

- Камера! - изкрещя режисьорът.

Обещах си този път да устоя на обаянието на Хав и да забележа Стив Хю, когато мине край нас, но тогава устните на Хав се допряха до моите и всички мисли се изпариха от главата ми Целувката му беше много топла и нежна. От устата ми трепетът слезе надолу по гръбнака ми и се разля из цялото ми тяло. Костите ми сякаш се стопиха и неспособна да правя друго, аз се държах за него в онази съвършена точка на допир, която ни свързваше. Около глезените ми се въртеше студеният лед за мъглата. Топли ръце ме прегръщаха и ме държаха на крака. Дланта му като люлка приюти главата ми, изви я така, че целувката да проникне още по-надълбоко, устните му ме проучваха, докосваха извивката на лицето ми, колоната на врата ми Бях така увлечена, че дори не чух кога Джеймс е извикал „Стоп“. Хав вдигна глава. Аз направих крачка назад и открих, че се намираме в центъра на неколцина доста поразвеселени техници

Джеймс се покашля.

- Добре, момчета и момичета. Много се радвам, че някои от вас взимат инструкциите ми толкова присърце. Браво, Любовници! Целувката ви беше много... убедителна. Хайде отначало.

Сложих ръката си върху ръката на Хав. Той трепереше, а и аз самата бях доста развълнувана. Но изпитах облекчение, че целувката не е разтърсила само мен. Щеше да е много обидно, ако той просто беше свил рамене, сякаш нищо особено не се е случило.

- Това беше... - замълчах, без да мога да намеря думи.

- Това беше най-прекрасната целувка в живота ми - Той докосна врата ми с върха на пръста си и завъртя разпиления кичур коса. - Благодаря ти.

Сведох очи към ризата му, където бях положила ръката си.

- Това беше първата ми целувка в живота. Искам да кажа, първата истинска целувка. - Започнах да се натъжавам, че всичко беше само игра за пред камерата.

Хав въздъхна.

- Заради такива целувки ми се ще нашата вселена да е тази, в която ти си моята сродна душа. - Той подпря челото си в моето и се приготви за настъплението на нови трепетни чувства при следващата целувка за камерата.