Читать «Кристал» онлайн - страница 28

Джос Стърлинг

Телефонът ми иззвъня. Гласът на Даймънд изпращя в слушалката:

- Здрасти, Кристал, прибрах се.

- Даймънд! Добре ли пътува? - Бръснах една пайета от нокътя си, но тя се залепи на друг пръст. Отидох до прозореца, който гледаше към малкия мост и канала на задната уличка. Светлината се гънеше по тавана като покривало от надигаща се коприна, изрисувана на вълни.

- Отлично. Нямаше закъснения благодарение на боговете на авио пътешествията. Доведох и Трейс. Той реши да направи ергенското си парти тук, след като аз вързах сродните души на братята му за моето. Ще пристигнат другата седмица. Шефовете му бяха страхотни - пуснаха го в почивка за цял месец. Можеш ли да повярваш?

Помислих си, че в полицейския отдел в Денвър бяха достатъчно умни да си дадат сметка за ползата от брака на един от най-добрите им полицаи за първокласен миротворец.

- Много се радвам и за двама ви.

- Остават две седмици до големия ден! Решихме партитата да бъдат идния петък. Ти какво ще кажеш?

- Естествено. Какво искаш да направим за твоето?

Последва кратко мълчание.

- Но нали ти щеше да организираш партито. - В гласа на Даймънд се долови обида, тъй като все още не бях започнала подготовката. А трябваше ли? Мислех си да резервираме маса, когато денят наближи.

- Не се тревожи. Просто бях много заета. Но имам една-две идеи - Или поне щях да родя все нещо, докато се прибера вкъщи.

- Хъмф. - Чувах как Даймънд си мисли колко съобразителна била, че не ме помоли да свърша нещо по-сериозно за сватбата. Не съм искала да я разочаровам, но за пореден път ми беше доказано, че съм един непрокопсаник в семейство на даровиги хора. Красивите ми мечти за успех и новата надежда изгубиха малко от блясъка си. Кого заблуждавах? Дори едно парти за прекрасната ми сестра не можех да организирам, без да оплескам нещата.

- Ако имаш нужда от помощ, обърни се към Хав. - Даймънд не можа да скрие укора в гласа си. - Той ще организира вечерта на Трейс и е пълен с невероятни идеи. Разказа ми по време на полета - пътуване на яхта с шампанско, казино, водни ски по Канале Гравде.

- О, нима? Хав ще организира водни ски за брат си, така ли? - Виж ти! А аз си мислех за нещо като вечеря навън, а после да отидем на клуб, облечени в шантави костюми в ярки цветове. Но щеше да се наложи да вложа повече въображение.

- Всеки момент ще бъде при теб. Пратих го заедно с Роко. Това куче трябва да излиза по -често на разходка. Ако беше чула каква врява вдигна, когато се прибрахме! Та дадох на Хав карта и каишката на кучето, така че да се надяваме, че след около половин час двамата с Роко ще стигнат при теб, ако се изгубят само веднъж-дваж.