Читать «Дъщерите на мрака» онлайн - страница 55

Л. Дж. Смит

- Искаш да кажеш, като например как вуйчо ви е бил убит. - Мари-Линет каза.

- Да, но това не е голяма тайна. - Роуан каза. - Имам предвид, че не трябва да знаеш за вуйчо Хъдж, за да се сетих - това е традиционния начин за екзекуция сред ламия-та. Няма много неща освен промушването с кол и горенето, които могат да ни наранят.

Мари-Линет си помисли над това. Не й помогна много. Кой би искал да убие стара дама й коза?

- Роуан? Защо леля ти имаше кози? Имам предвид, винаги съм си мислила, че е заради млякото, но...

- Било е заради кръвта, сигурна съм. - Роуан каза спокойно. - ако е изглеждала толкова стара, колкото каза, тя вероятно не е можела да излиза в гората, за да ловува.

Мари-Линет погледна към козата отново, опитвайки се да разбере други причини, опитвайки се да бъде добър наблюдател. Когато очите и стигнаха до муцуната на Етил, тя мигна и се наведе напред.

- Аз... има нещо в устата й.

- Моля те, кажи ми че се шегуваш. - Марк каза.

Мари-Линет само махна с ръка към него.

- Не мога... трябва ми нещо с което... изчакайте секунда. - тя изтича в кухнята и отвори чекмедже. Тя изкара един сребърен нож с много украси и прибяга обратно в хола.

- Добре. - каза тя, когато отвори устата на Етил. Имаше нещо вътре... нещо като цвете, но черно. Тя го изкара с пръстите си.

- Мълчанието на Козите. - Марк промърмори.

Мари-Линет го игнорира, и обърна черното нещо в ръката си.

- Прилича на ирис, но е боядисан - в черно.

Джейд и Роуан се спогледаха.

- Е, това е свързано с Нощния Свят. - Роуан каза. - Ако не бяхме сигурно преди, сега сме. Черните цветя са символ на Нощния Свят.

Мари-Линет остави ириса долу.

- Символи като...?

- Ние ги носим, за да се идентифицираме един друг. Нали знаеш, върху пръстени или значки по дрехите и подобни. Всеки вид има собствено цвете, но има и други цветя които означават, че принадлежиш към определен клуб или семейство. Вещиците използват черна далия, върколаците черен напръстник, създадените вампири използват черна роза...

- И има верига клубове наречени Черен Ирис. - Кастрел каза, заставайки до другите. - Знам го, защото Аш принадлежи на един.

- Аш... - Джейд каза, гледайки към Кастрел с разширени зелени очи.

Мари-Линет замръзна. Нещо се появи моментално в ъгъла на съзнанието й. Нещо за черен дизайн...

- О, Господи. - каза тя. - О, Господи... познавам някого, който носи пръстен с черно цвете на него.

Всички погледнаха към нея.

- Кой? - Марк каза, по същото време когато и Роуан каза. Мари-Линет не знаеше кой от тях изглеждаше по-изненадан. Мари-Линет се поколеба за минута.

- Джеръми Ловет. - каза тя най-накрая. Не много равно.

Марк се намръщи.

- Този ненормалник. Той живее сам в каравана в гората, и миналото лято... - гласът на Марк изчезна. Челюстта му падна и когато проговори отново, беше по-бавно. - И миналото лято откриха тяло точно там.

- Може ли да се разбере? - Мари-Линет попита Роуан. - Ако някой е Нощен Човек?