Читать «Таен вампир» онлайн - страница 76

Л. Дж. Смит

Той свърши, гледайки през прозореца на хола. Виждаше улицата, но нямаше и следа от Попи. Нямаше следа и от Аш.

Вината беше на Джеймс. Той следваше следата на майка си цял следобед, от работа за украсяване до работа за украсяване, опитвайки се да я настигне. Единственото нещо, което откри е, че Аш вече е в Ел Камино и че е бил изпратен в апартамента на Джеймс преди часове. С ключ. Оставяйки го сам с Попи.

Джеймс веднага се обади в апартамента. Нямаше отговор. Беше нарушил всички ограничения на скоростта,за да се върне колкото може по-бързо. Но закъсня.

- „Аш, ах ти змия такава.” - помисли си той. – „Ако я нараниш. Ако я докоснеш с пръст...”

Той се намери, търчейки аз апартамента отново, търсейки улики за това, какво се е случило. Тогава, в спалнята той забеляза нещо бледо на фона на кафявата възглавница. Бележка. Хвана я и я прочете. И ставаше по-студен и по-студен с всеки прочетен ред. Когато стигна края, беше леден и готов да убива.

Имаше малки петънца, където химикалът е писал. Сълзи. Щеше да счупи по един кокал от Аш за всяка една.

Той сгъна бележката внимателно и я сложи в джоба си. След това взе няколко неща от гардероба си и направи обаждане по телефона си, докато слизаше по стълбите на апартамента си.

- Мамо, аз съм. - каза той след сигнала в машината. - Няма да ме има за няколко дни. Нещо излезе. Ако видиш Аш, остави ми съобщение. Искам да говоря с него.

Той не каза моля. Знаеше, че гласът му е остър и дързък. И не му пукаше. Надяваше се, че тонът му ще я уплаши. Само за момент той се почувства готов да вземе майка си и баща си и всички вампири Старейшини в Нощния Свят. Един залог за всичките.

Той вече не беше дете. Миналата седмица премина през тежко изпитание.Беше се изправил пред смъртта и беше открил любовта. Вече е възрастен. И пълен с тиха ярост, която можеше да унищожи всичко по пътя си. Всичко нужно, за да се добере до Попи.

Направи и други телефонни обаждания. Обади се на Черният Ирис, за да се увери, че Аш не е ходил там.

Обади се на още няколко Черни източника, въпреки че не очакваше да открие нещо. Попи беше казала, че Аш ще я отведе на далеч. Но къде?

- „Върви по дяволите, Аш!” - помисли си той. – „Къде?”

****

Фил се беше вгледал в телевизора, без да го гледа. Как можеше да се интересува от ток шоута, когато всичко, за което можеше да мисли, бе сестра му? Сестра му, която може би гледаше същите предавания или беше навън, за да хапе хора.

Той чу двигател на кола да спира отвън и беше скочил на крака преди да го осъзнае. Странно как, но беше абсолютно сигурен кой е. Сигурно е започнал да разпознава двигателя на Интегра. Отвори вратата точно когато Джеймс стъпи на верандата.

- Какво става?

- Хайде. - Джеймс вече беше тръгнал към колата. Имаше смъртоносна опасност в движенията му, трудно контролируема сила, която Фил не беше виждал преди.

- Какво не е наред?

Джеймс отвори вратата на шофьора.

- Попи е изчезнала.

Фил се огледа наоколо диво. Нямаше никого на улицата, но вратата на къщата беше отворена. И Джеймс крещеше сякаш ме го интересуваше кой е чул.