Читать «Таємниця Пурпурової планети» онлайн - страница 3

Леся Воронина

Люм глянув мені в очі так, що я відчула — він і справді читає мої думки, й тихо промовив:

— Послухай, я знаю, що тепер ти маєш таку ж силу, як мав твій батько, коли був хлопчиком. І лише ти зможеш допомогти мешканцям Пурпурової планети. Ти готова? Тоді заплющ очі й приготуйся. Ми перенесемося у просторі. За цей час на Землі мине лише кілька хвилин. Твої батьки й не помітять, що тебе не було. Просто подумають, що ти гуляєш з Гарбузиком.

— А я точно зможу повернутися? — на всяк випадок перепитала я, хоча вже знала, що нізащо у світі не відмовлюся від мандрівки на загадкову Пурпурову планету. Хоча мені весь час здавалося, що мене з кимось переплутали. Ну, що в мені особливого і як я зможу врятувати зовсім не відому мені Пурпурову планету? «Але спробувати варто» — подумала я і рішуче стріпнула головою.

Люм зробив крок назустріч і вклав мені до рук пульсуючу кульку. «Ага, він знову прочитав мої думки», — лише встигла подумати я.

І в ту ж мить навколо мене завирували різнокольорові струмені сліпучого світла. На руки мені стрибнув відданий Гарбузик, тримаючи в зубах якийсь круглий сріблястий предмет на ланцюжку. Я придивилася і впізнала медальйон мого тата, якии завжди висів у нього над робочим столом.

Виходить, Гарбузик устиг видряпатися по каштану, що росте біля нашого будинку, застрибнув крізь і вікно до татової кімнати і поцупив звідти його улюблений медальйон. І це саме тепер, коли мені треба вирушати у космічну мандрівку!

— Гарбузику! — вигукнула я. — Нащо ти це приніс? Ану віднеси на місце!

Та кіт щосили вчепився зубами у медальйон і так і не випустив його до кінця нашого шаленого польоту.

— Головне — не загуби кульку. Бо ви з Гарбузиком можете заблукати у космосі, серед безлічі планет, — пролунав у мене в голові голос Люма, і я поринула у вихори холодного різнобарвного вогню.

Розділ другий

де я зустрічаюся зі смарагдовою мавпочкою і дізнаюся про таємничу печеру

Коли я розплющила очі, то побачила, що стою посеред дивовижного острова. Навколо мене височіли цілі гори фантастичних плодів. Серед них я впізнала кілька наших земних персиків, абрикосів, яблук та груш. Але кожен з тих фруктів був завбільшки з велетенську повітряну кулю. Решта плодів вирізнялася неймовірною формою та кольорами, але головне — вони пахли тонко й ніжно, наче навколо мене квітнув весняний сад.

Однак найдивовижнішим було те, що небо на цій планеті мало не блакитний, а пурпуровий колір. Тому всі живі істоти, рослини й предмети ніби світилися ізсередини вогнистою барвою.

«То ось чому планета зветься Пурпуровою!» — подумала я і обережно підступила до помаранча, схожого на смугастий пляжний м’яч.

Варто мені було легенько торкнутися до нього пальцем, як плід зі скляним дзенькотом розколовся на дві половинки. Звідти вискочило чудернацьке створіння, схоже на маленьку мавпочку. Вушка мавпочки закінчувалися смішними китичками, а на довгому хвостику налатався маленький срібний дзвіночок.