Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 95

Генрі Форд

У першу чергу неминуче наступить катастрофа верхніх шарів промисловості і торгівлі: «Для остаточного розкладання і руйнування суспільства невірних необхідно поставити промисловість на спекулятивну основу». Навряд чи потрібно пояснювати, що під цим мається на увазі перетворення всякого чесного підприємства в підприємство, що ганяється винятково за наживою, і створення такої обстановки, при якій всякий чесний прибуток попадає в кишені спекулянтів. Це значить далі, що шляхетне мистецтво ведення правильного господарства приречене виродитися в хижацьке, що спричинить за собою моральне замішання в середовищі підприємців і небезпечні безладдя в середовищі робітників. Але тут криється і ще більш важливе, а саме розпад неєврейського суспільства: не тільки розкол між капіталом і працею, але і розкол неєвреїв у всіх областях виробництва. Неєврейські підприємці і фабриканти в Сполучених Штатах вже в сутності майже не є «капіталістами». Більшість таких примушені займати капітали, на які вони працюють, у дійсних капіталістів: дійсними ж капіталістами є євреї, міжнародні євреї.

Неєврейський процес виробництва, маючи з однієї сторони єврейський капітал, як прес, що давить на фабрикантів, а з іншої єврейських агітаторів, демагогів і руйнівників, що підхльостує як батіг для робітників, знаходиться в такому стані, що повинне доставляти щиру радість улаштовувачам світу по програмі Протоколів. «З'єднані сили інтелігенції невірних разом із сліпою силою народних мас могли б представити для нас відому небезпеку; але проти цієї можливості ми прийняли всі необхідні міри, спорудивши між загальними цими силами перешкоду взаємної ворожнечі. Завдяки цьому, головна сила народних мас є нашою опорою. Ми, і тільки єдино ми, залишаємося їхніми вождями». (Прот. 9).

Доказ того, що євреї цілком задоволені, полягає в тому, що вони не тільки не роблять нічого для полегшення загального стану, що створився, але у всякій видимості бажають його ще погіршити. Їм знайомі всі способи створення штучного голоду і високих цін; ці способи застосовувалися і під час французької революції, і тепер у Росії. Всі ознаки того, що й у нас наступить щось подібне, вже наявне.

Штучні соціальні проблеми, в якості духовної їжі і легковажних розваг в години відпочинку — от єврейські методи, застосовувані до неєвреїв. Під їхнім прикриттям повинна завершитися справа, що найкраще виражена в девізі: «розділяй і пануй».

Читайте самі: «З метою втримати надто неспокійні розуми від публічного обговорення чисто політичних питань ми будемо висувати нові проблеми, що будуть здаватися такими, що мають зв'язок з першими: проблеми соціальні». (Прот. 13).