Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 97

Генрі Форд

Після всього викладеного не важко простежити історію розвитку єврейської ідеї лібералізму, починаючи від її джерел і кінчаючи останніми її проявами в житті неєвреїв. Бажаний хаос наступив. Цей хаос вже характеризує нині всі життєві прояви людей. Вони вже більше не знають, чому вірити і чого триматися. То їм вказують ряд одних фактів, то ряд протилежних; то дають одне пояснення, то зовсім інше. Маса пояснень, що суперечать один одному, не пояснюють рівно нічого і лише збільшують весь хаос. Самі уряди як би сковані ланцюгами, і коли вони роблять розпорядження про початок розслідування у відомому напрямку, це розслідування таємниче припиняється. Такий стан урядів точним чином передбачено в Протоколах. До всього цього варто додати нападки на людську потребу в релігії. І ця остання перешкода повинна впасти для того, щоб насильство і розбій могли діяти без всякого страху. Щоб домогтися цього бажаного стану, 4-й Протокол вчить: «З цієї причини ми повинні підкопатися під віру і винищити в душі невірних саме поняття про Бога і душ, замінивши ці ідеї математичними вирахуваннями і матеріальними потребами. Коли нам вдавалося позбавляти народні маси їхньої віри в Бога, всякий авторитет валився в бруд і робився суспільним надбанням, а ми робилися панами мас». (Прот. 5).

«Ми вже давно затурбувалися тим, щоб духівництво невірних отримало дурну славу» — (Прот. 17). «Коли ми станемо володарями, ми визнаємо небажаною всяку релігію, крім нашої, що сповідує єдиного Бога, з яким зв'язана наша доля як обраного народу, і через якого наша доля ототожнилася з долею світу. З цієї причини ми повинні зруйнувати всі інші релігії. Якщо завдяки цьому тимчасово спливе атеїзм, то це, як явище минуще, не перешкодить нашим цілям» — (Прот. 14). Чи не дає ця виписка матеріал для міркування навіть людям самих «широких поглядів»?

Досить примітно, як ця релігійна програма була здійснена в Росії, де Троцький, як про те громогласно оповіщає американська єврейська преса, не належить ні до якого віросповідання, і де єврейські комісари, на прохання умираючих росіян запросити священика, відповідають: «Ми скасували Всемогущого». Як зтверджують, Комітетові Допомоги східним євреям приходили зведення, що російські християнські церкви піддавалися самому злісному опоганенню з боку більшовиків, але синагоги майже завжди залишалися не доторканими, і їм не заподіювали ніякої шкоди.

Всі ці різні форми нападу з метою руйнування природних центрів духовного життя неєвреїв і заміни їх іншими нездоровими і руйнівними центрами, знаходять собі підтримку в пропаганді розкоші. Розкіш є один із самих розслаблюючих впливів. Починаючи комфортом, вона через зніженість і розслабленість веде до тілесного, духовного і морального виродження. Вона спочатку звабна, але кінчається безчесними пристрастями, що породжують повне руйнування всіх міцних і здорових життєвих сил. Вивчити зв'язок розкоші і падіння моральності було б досить вдячною задачею: дослідження довели б, що причина їх та сама. Якщо найближчою метою є «плутанина», що намагаються породити, то все це є лише підготовкою до ще більш безнадійного стану, а саме, до стану втоми. Що це значить, само собою зрозуміло. Втома є небезпечна для життя народу ознака. Новітні політичні події і їхні наслідки ясно доводять це, хоча ніхто не звертає на це увагу. Нехай партії дають пояснення, а кандидати на виборах дають обіцянки, нікому до цього вже немає ніякої справи.