Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 91

Генрі Форд

Ця програма для свого здійснення вимагає часу, і дійсно, Протоколи говорять, що вона вимагає багато часу — навіть цілих сторіч. Всякий, хто поглибиться в цю проблему, знайде, що починаючи з першого століття, програма, що міститься в Протоколах, була програмою єврейської раси і нею проводилася в життя. Вона потребувала 1900 років, щоб у результаті вийшло сучасне поневолення Європи, що виразилося в одних країнах у політичному поневоленні, а в всіх без винятку, в поневоленні економічному. Але в Америці ця програма зажадала всього лише 50 років для того, щоб домогтися того ж результату. Неправдиве поняття ідеї лібералізму разом з безладними ідеями терпимості до єврейського походження, що до того ж, були зовсім затуманені тактикою протоколів, були привезені в Америку. Тут, під прикриттям сліпого, наївного і помилкового лібералізму з однієї сторони, і такої ж терпимості з іншої, за допомогою сучасного способу фабрикації суспільної думки, вдалося створити таке поневолення всього нашого укладу громадського життя, що дивує європейських спостерігачів. Деякі видатні дослідники єврейського питання, яких єврейські публіцисти охоче таврують кличкою «антисеміти», почерпнули розуміння цього питання не із спостережень, що вони зібрали в Європі, а із швидкого й очевидного розвитку американського стану справ.

Центр єврейської сили і головні здійснювачі єврейської програми знаходяться в Америці. Могутність Сполучених Штатів, що була використана для підсилення сильного єврейського тиску, стала важелем, за допомогою якого Версальську Конференцію спонукали підсилити єврейську могутність у Європі. Ця спільна дія з закінченням Мирної Конференції, однак не припинилася.

Весь метод протоколів може бути виражений одним словом: «розкладання». Знищення раніше створеного, створення довгого і безнадійного перехідного лихоліття, а протікання якого, всі прагнення до відновлення, зазнають аварії, поступова втома суспільної думки й ослаблення впевненості в собі доти, поки ті, хто знаходяться поза цим хаосом, не простягнуть свою сильну руку, щоб захопити панування, — от у чому складається весь метод. Якщо порівняти думку про людську природу; викладену в протоколах, із твердженням євреїв про те, що виконання світової програми значною мірою вже здійснилося, то деякі пункти цієї пропаганди розкладання стають досить ясними, однак далеко не всі. Одні пункти цього методу розглянуті в цій главі, інші, що широко захоплюють план майбутнього, будуть розглянуті нами пізніше.