Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 90

Генрі Форд

Все це побічно випливає з 6 протоколу. Ми зробили вибірку з довгого місця цього протоколу, що говорить про те, що потрібно робити, щоб відвернути інтерес народу від чисто політичних питань і зосередити його на економічних. Це місце вказує далі способи, необхідні для того, щоб зробити промисловість хитливою, і за допомогою впровадження в неї спекуляції, зробити її несумлінною. Нарешті, у ньому викладаються міри, необхідні для того, щоб народ виявився безпомічним перед лицем положення, що створилося таким чином, і не зміг знайти з нього виходу. Засобом для досягнення цих цілей саме вказується розкіш: «Для того, щоб у корені розстроїти промислове життя неєвреїв, ми як стимул для спекуляції, збудимо в них сильну спрагу розкоші». А у 1-му протоколі сказано: «Нашому народові ми не можемо дозволити цього. Невірні одуріли від алкоголю». Треба помітити, що збір із спиртних напоїв, треба думати, теж випадково попадає в більшості в єврейські кишені. Історія боротьби за тверезість у Сполучених Штатах це доведе. З погляду історії весь антиалкогольний рух є нічим іншим, як боротьбою між неєврейським і єврейським капіталом; тільки завдяки тому, що неєвреї в більшості, перемога поки виявилася на їх стороні.

Різні розваги, ігри, дансинги, дешеві моди, фальшиві діаманти і всі інші їм подібні ґешефти, що почали процвітати під впливом таємного тиску на народ і завдяки яким усяка марна дрянь продається за такі високі ціни, що поглинає всі збільшення до жалування і всі поліпшення побуту, — усе це робиться під керівництвом євреїв.

Досить імовірно, що вони самі навіть не віддають собі ясного звіту у своїй участі в цьому глибокому зниженні морального рівня народу: для них важливо лише одне, як легше зробити гроші. Я думаю, вони повинні дивуватися, порівнюючи дурних неєвреїв зі своїми що вміють робити гроші євреями, розумними набувачами і мудрими знавцями золота. Якою б, одначе, справа не була б, все-таки перед нами лежить програма, яка з повною холоднокровністю намічає план, за допомогою якого народи повинні бути матеріально і духовно знищені. І ми бачимо, як ця сама програма щодня перетворюється в дійсність і при тому, якщо навіть не в цілому, то в більшій своїй частині, під контролем однієї раси.

XIII. Єврейський план впровадження потрібних ідей у людські суспільства

Тепер, здавалося б, читач повинен цілком усвідомити собі способи, якими Протоколи сподіваються домогтися розвалу людських суспільств. Щоб зрозуміти значення різних суперечливих течій, що звертають сучасну нам дійсність у безнадійну кашу, необхідно усвідомити собі цілком ці способи. Всі ті, які заплуталися в шумі сучасних голосів і протилежних один одному теорій і тому втратили мужність, знайдуть ключ для оцінки цих голосів і визначення значення цих теорій, якщо вони зрозуміють, що в створенні пануючих нині плутанини й упадку духу і лежить та мета, здійснення якої домагаються. Невідомість, нерішучість, втрата надії, страх і та жадібність, з яким тепер ловлять всяку нову обіцянку і будь-який проект для виходу із сучасного стану, — всі ці настрої і є тим, що за планами викладеними у Протоколах, повинне бути досягнуто. Загальний сучасне стан, що створився, підтверджує дійсність цієї програми.