Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 81

Генрі Форд

Основний погляд Протоколів полягає в тому, що оскільки це стосується світу невірних, всяка ідея може служити сильною отрутою. Автори цих документів не вірять ні в лібералізм, ні в демократію, але вони будують плани, яким чином варто поширювати ці ідеї, щоб за їхньою допомогою руйнувати людські суспільства, розколювати їх на ворожі групи, і силу загальних всіх основних поглядів розкладати на безліч окремих думок. Отрута тієї або іншої «ідеї» є їх наднадійним знаряддям.

План користуватися ідеями в цьому змісті поширюється і на справу виховання: «За допомогою принципів і теорій, що ми самі в глибині душі вважаємо, звичайно, помилковими, але які ми пустили у обіг, нам вдалося звернути на помилковий шлях молодь невірних, засмітити їй мозки і понизити її моральний рівень». (Прот. 9). А щодо сімейного життя говориться: «Після того, як нам удасться вселити кожному міраж пріоритету його власної особистості, ми зруйнуємо вплив і виховне значення сімейного життя невірних». (Прот. 10).

В іншому місці, що могло б дати вдумливому читачеві матеріал для довгих міркувань і спостережень, сказано: «Поки наступить час, нехай собі втішаються… Нехай всі життєві теорії, що невірні за нашим навіюванням вважають за закони, засновані на науці, продовжують відігравати головну роль у їхньому житті. У цих видах ми прикладемо старання до того, щоб за допомогою нашої преси вселити їм сліпу довіру до цих теорій… Зверніть увагу на те значення, що придбали Дарвінізм, Марксизм і філософія Ніцше, завдяки нашим старанням. Деморалізуючий вплив цих навчань на духовний лад невірних є для нас цілком ясним». (Прот. 2).

Що розкол і розкладання неєврейського суспільства на той час, коли доповідалися протоколи, йшли досить успішно, випливає з кожного рядка протоколів. Адже, не слід забувати, що Протоколи зовсім не задавалися метою знайти підтримку для пропонованої програми, а лише спокійно викладали хід успішного проведення у виконання такої програми, що проводилася в життя вже протягом «сторіч», з «найдавніших часів». Вони лише констатують наявність ряду фактів, що вже збулися, і намічають перспективи майбутніх завдань. Руйнування людського суспільства вже йшло досить успішно в 1896 році або біля того часу, коли віщав цей оракул.

Необхідно мати на увазі, що в Протоколах ніколи не виставляється метою винищування неєвреїв; ціль полягає лише в поневоленні їх спочатку невидимою владою, про яку говориться в Протоколах, а потім одноособовою владою того, кого зроблять владикою світу ці невидимі сили шляхом поступових політичних переворотів. Таким шляхом буде створена посада Президента Світу, або Всесвітнього Самодержця. Неєвреї повинні бути поневолені у сфері духовній, а потім в економічній, але ніде в Протоколах не сказано, що ті, кого Протоколи називають євреями, повинні позбавити їхнього життя: невірні повинні лише втратити свою незалежність.

Наскільки вдався розкол людських суспільств в час написання Протоколів, видно з 5 протоколу: