Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 79

Генрі Форд

Сучасна теорія бродіння, у силу якої з всіх безладь, змін і переоцінок всіх цінностей повинне вийти нове і краще людство, не знайшла собі підтвердження в жодному факті дійсності. Очевидна мета цієї теорії — вдягнути в одяг добра те, що безперечно є злом. Теорії, що є причиною розкладання, так само як і ті, котрі вважають це розкладання за щось корисне і гарне, всі виходять з того самого джерела. Наша політико-економічна наука, консервативна і радикальна, капіталістична або анархічна байдуже, вся єврейського походження. Це констатується протоколами і підтверджується фактами.

І все це досягається не справами, а словами. Світовими маклерами слів, тобто тими, хто у своїх вчинках стосовно світу, поза своїм класом, видають слова за справи, безсумнівно є група євреїв, міжнародних євреїв, про які говориться в цій книзі і чия світова мудрість і способи діяльності викладені в Протоколах. Прикладами можуть служити наступні місця. У першому протоколі ми читаємо: «Політична воля є ідеєю, а не фактом. Потрібно вміти користуватися цією ідеєю в тих випадках, коли потрібно мати під руками принаду, щоб схилити людей підтримати свою партію в той момент, коли вона хоче перемогти іншу партію, що знаходиться біля керма правління. Ця задача полегшується в тих випадках, коли супротивник сам вже сильно торкнуться ідеї “волі” і так званого лібералізму і заради цих ідей готовий сам, добровільно, поступитися частиною своєї влади».

У 6 протоколі читаємо: «Щоб панувати над суспільною думкою, насамперед необхідно так заплутати її з всіх боків трактуванням самих протилежних думок, щоб у кінцевому рахунку невірні заблудилися в цьому лабіринті, і прийшли до того висновку, що найкраще не мати зовсім своєї думки в політичних питаннях, розуміння яких суспільству в цілому не дане, але надати це ватажкам, що керують суспільством. Це перша таємниця. Друга таємниця полягає в тому, щоб помножити і підсилити розчарування людей у їхніх звичках, схильностях і способі життя до такої степені, щоб ніхто вже не міг знайтися в хаосі, що наступив, і щоб у такий спосіб люди втратили всяке взаємне розуміння. Таким шляхом ми внесемо розбіжність у всі партії і зломимо ті організовані сили, що нам протидіють. Всяка особиста енергія, що могла б ще стати поперек нашого шляху і наших прагнень, виявиться в такий спосіб паралізованою». У 13 протоколі, нарешті, говориться: «Ви повинні собі помітити, що ми шукаємо схвалення не наших вчинків, а наших слів, якими ми обставляємо те або інше питання. Треба тільки привселюдно заявляти, що у всіх наших заходах ми керуємося переконанням і надією, що цим ми служимо загальному благу. Для того, щоб відучити особливо гарячі голови від заняття чисто політичними питаннями, ми виставимо нові проблеми, що на вид зв'язані з благом народу, — проблеми економічні. В них невірні можуть грузнути з головою, скільки їм завгодно. При цьому ми переконаємо їх, що ці нові проблеми мають і політичне значення». (Треба сподіватися, що читач, читаючи ці подробиці програми, одночасно пригадує хід сучасних подій, щоб перевірити, чи підтверджується вони явищами сучасного духовного і повсякденного життя).