Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 80

Генрі Форд

«Для того, щоб перешкодити невірним що-небудь ясно продумати до кінця, ми будемо відволікати їхню увагу задоволеннями, грою, розвагами, різними порушеннями і публічними будинками. Під впливом інтересу до всього цього, їхній дух остаточно забуде ті запити, із приводу яких ми колись повинні були вести з ними боротьбу. У міру того, як люди будуть усе більш і більш втрачати звичку самостійно мислити, вони стануть на нашу сторону, тому що ми одні зможемо обновити зміст їхнього мислення, звичайно, за допомогою людей, зв'язок яких з нами їм буде невідомим». У тій же програмі коротко і ясно зазначено мету поширення «ліберальних» теорій, головними представниками яких є єврейські письменники, поети, рабини, товариства і різні носії їхнього впливу: «Роль ліберальних фантазерів буде зіграна, як тільки наш уряд стане біля керма правління. Доти вони послужать нам гарну службу. З цієї причини ми і надалі повинні продовжувати направляти думки на всілякі фантастичні вигадництва і нібито прогресивні теорії. Безсумнівно, нам вдалося у високій степені затуманити безтурботні голови невірних словом «прогрес».

Безсумнівно, ми маємо тут справу з повною програмою, яким чином можна поступово послабити й опошлити людський дух. Для непосвяченого було б неможливо це зрозуміти, якби досвід не показував, що на наших очах над виконанням цієї програми працюють сили, що користуються загальною повагою і тому легко можуть бути виявлені. Недавно один впливовий журнал намагався довести неможливість існування пануючої єврейської групи, об'єднаною одною загальною світовою програмою, шляхом указівки на те, що євреїв можна знайти у всіх таборах громадського життя як керівних осіб. Євреїв, бо, можна знайти однаково і на чолі капіталістів, і на чолі робітничих союзів, і навіть на чолі таких організацій, яким робочі союзи представляються недостатньо радикальними. На чолі Англійської і Російської радянської юстиції однаково стоять євреї. Як же можна припускати їхнє єднання, коли вони є виразниками самого протилежного напряму думок?

Однак загальна єдність і загальна мета всього плану визначається в 9 протоколі в такий спосіб: «Люди всілякого чину думки знаходяться в нас на службі: монархісти, демократи, соціалісти, комуністи й інші утопісти. Ми всім їм вказали справу. Кожний з них окремо підкопується по своєму під залишки авторитету і прагне всякий існуючий порядок зруйнувати. Всі уряди випробують потрясіння від цих прагнень. Але ми доти не залишимо їх у спокої, поки вони не визнають наш верховний уряд».

Про вплив ідей говориться в 10 протоколі: «Після того, як ми внесли в організацію урядів отруту лібералізму, вони прийняли зовсім інший політичний образ».