Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 83

Генрі Форд

Якби навіть так звані «Протоколи Сіонських Мудреців» були нічим іншим, як літературною визначною пам'яткою, все-таки вони повинні б володіти магічною притягальною силою, завдяки моторошній досконалості викладеної в них світової програми. Однак думка, що вони є нічим іншим, як літературним твором, спростовується самим їх змістом; в них ясно сквозить домагання на щире знання керування державою і через весь їхній зміст проходить лінія, по якій можна визначити їхній дійсний характер. В них, крім планів майбутнього, міститься як все те, що вже зроблено, так і те, що намічається до виконання в найближчому майбутньому. Немає нічого дивного, що оглядаючи по них сучасний стан світу і загальний хід подій, як він викладений у протоколах, інтерес до них, як літературної визначної пам'ятки, поступається місцем напруженій увазі, що у свою чергу переходить у здивування і навіть жах.

Ми зробили кілька виписок з них, що кидають світло на сучасний стан речей у відношенні вже досягнутих цілей. Щоб звернути увагу читача на особливо важливі місця, ми підкреслимо слова, що є ключем оповідання.

Прочитаємо викладене в 9 протоколі:

«У дійсності, перед нами немає більше перешкод. Наш верховний уряд займає настільки високе, вище всіх законів положення, що воно по справедливості може бути названо могутнім і сильним словом “Диктатура”. Цілком свідомо я можу сказати, що в даний час ми є законодавцями. Ми є суддями і робимо суд і розправу. Ми пануємо, озброєні сильною волею, тому що в наших руках знаходяться залишки колись сильних, а тепер підвладних нам партій».

От цитата з 8 протоколу: «Ми повинні оточити наш уряд безліччю політико-економістів. Політична економія є головною наукою, що викладають євреї. Ми оточимо себе блискучою юрбою банкірів, промисловців, капіталістів і особливо мільйонерів, тому що все буде залежати від могутності грошей».

У всьому сказаному видно великі домагання, навіть, може бути, надміру великі, але на жаль, їм відповідають дійсні факти. Незважаючи на це, зазначені домагання представляють собою лише введення до подальших, котрі намічаються, що ще мають перетворитися в дійсність. Як видно з вищевказаної цитати 8-го протоколу, єврейський елемент прагне стати на чолі наукової сфери, у яку входять політико-економічні науки, що ним вже і досягнуто в дійсності досить успішно. Євреї, таким чином, є авторами тих помилкових навчань, що спонукають маси прагнути до недосяжних економічниї цілей, а рівно і тих популярних творів, що підтримують у різних класах оману, що політико-економічні теорії є реальними політико-економічними законами. Ідеями і теоріями, як засобом для соціального розпаду, користуються, як євреї наукові діячі, так і євреї-більшовики, однаково. Може бути, коли це стане відомо у всіх подробицях, суспільна думка змінить свій погляд на значення доктринських і радикальних вчень. З 9-го протоколу видно, що єврейська сила в даний час являє собою «Над-уряд». Вираження цього ми знаходимо в самому протоколі, що безсумнівно показово. Жодна нація не в змозі здійснити всі ті цілі, до яких вона прагне, але єврейська світова сила досягає цього, хоча вимоги її виходять далеко за межі простої рівноправності з неєвреями. Ми — «законодавці», — говорять Протоколи, і дійсно єврейські впливи беруть участь у законодавчій кухні сильніше, ніж хто-небудь міг собі це представити, крім присвячених. Протягом останніх десяти років єврейська міжнародна сила, або іншими словами, група міжнародних євреїв, керувала цілим світлом. Більш того: вони були настільки могутні, що могли заважати проведенню корисних законів, а в тих випадках, коли такий законопроект приймався і робився законом, за допомогою їхнього впливу він отримував тлумачення, що паралізує його благі цілі. Це можна було б довести великою кількістю фактів. Способи, якими це досягалося, викладені в протоколах лише поверхово, були вже здавна передбачені програмою. «Ми творимо суд» говориться в ній, а в іншому місці говориться про «наших суддів». Єврейський суд щотижня засідає в одному громадському будинку Нью-Йорку, а інші суди на благо і користь цього народу, захисники якого заперечують, що він особливий народ, знаходяться на шляху здійснення. У деяких невеликих європейських державах план сіоністів — надати євреям, які вних живуть, крім цивільних прав ще особливу єврейську конституцію і самоврядування, вже приведене у виконання. У тих місцях, де єврейські прагнення можуть проявитися безперешкодно, мова йде не про Американізацію, або Англізацію, або взагалі про яку або іншу націоналізацію, але про збереження в недоторканності єврейства в чистому вигляді.