Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 73

Генрі Форд

Другий натяк на час складання Протоколів знаходиться в 13 Протоколі: «Рішення політичних питань не дане нікому, крім тих, хто встановили нашу політику і ведуть її вже протягом багатьох сторіч». Досить можливо, що це місце має на увазі таємний єврейський Синедріон, що існував всередині відомої єврейської касти з покоління в покоління. Потрібно тут знову нагадати: ні автори Протоколів, ні згадані там вожді не можуть належати до теперішнього правлячого класу, тому що вся їхня програма прямо ворожа інтересам такого класу. Так само, вони не можуть належати і до якої-небудь національно-аристократичної групи, подібної до німецького юнкерства, тому що методи, запропоновані в програмі, позбавили б цю групу всякого впливу. Вони можуть належати тільки народу, що, не маючи сам державної влади у власному змісті, нічого втратити не може, а виграти може все, і який зберіг себе в повній недоторканності серед загального світового розпаду. Цим ознакам задовольняє тільки один народ.

Із усього духу Протоколів ясно видно, що особа, яка їх створила, сама не прагнула до почестей. Документи ці відрізняються відсутністю всякого особистого честолюбства. Всі плани, цілі і чекання зливаються в одній меті: майбутність Ізраїлю; і ця майбутність, очевидно, може бути досягнута тільки одним способом: ретельним викорінюванням відомих керівних ідей, властивим неєвреям. Протоколи говорять про те, що було зроблено раніш, про те, що робилося під час їхнього запису, і про те, що ще залишається зробити. По повноті розробки окремих подробиць, по планомірності дій і по глибині розуміння найпотаємніших джерел людської діяльності, нічого подібного до цієї пори не було відоме. Протоколи воістину жахливі своїм майстерним розумінням таємниць життя; жахлива і повна свідомість власної переваги, заснованої на цьому знанні, яким вони перейняті. Вони воістину були б гідні вироку, висловленого недавно євреями, що вони є витвором натхненного безумця, якби те, що міститься в них на словах, для всіх не відображалося б у зручній для читання формі на сторінках самого нашого життя, у прагненнях і справах сучасності.

Критика за адресою неєвреїв, що міститься в Протоколах, справедлива. Жодного положення про властивості неєврейського духу і про легкість, з якою він піддається чужому впливові, заперечувати не доводиться. Самі тонкі неєврейські мислителі дали нав'язати собі віру в ті ж причини прогресу, що були навіяні рядовим умам шляхом найлютішої і найлукавої пропаганди.