Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 28

Генрі Форд

Вираз «міжнародний єврей», яким ми увесь час користувалися, має двояке значення: одне, що єврей скрізь залишається євреєм, інше — що єврей має міжнародне панування. Останнє і є те, над чим задумується увесь світ.

Тип міжнародного єврея, що прагне до світового панування або ним вже володіє, є великим нещастям для його народу. Для рядового єврея найважче в міжнародному євреї є те, що він теж єврей. Найбільш вражаюче з усього те, що подібного роду типи підставляються винятково єврейським плем'ям. Не можна сказати, що серед міжнародних фінансових світових владик знаходяться два-три єврея. Навпроти, владики світу складаються винятково з одних євреїв. Це разюче явище створює для тих євреїв, що не належать до цієї категорії і ніколи владиками світу не стануть, а являють собою просто низи єврейської раси, в істину важке положення. Якби у світовому пануванні брали участь люди різних рас, як, скажемо, наприклад, у цукровій справі, то присутність двох-трьох євреїв серед цих фінансових величин не могло б взагалі створити проблеми; все зводилося б до участі у світовому пануванні купки людей безвідносно до їхньої раси і роду. Але тому що світове панування є метою, досягти якої вдалося тільки одним євреям, і при тому способами, які нічого загального зі звичайними прийомами так званих світових завойовників не мають, то проблема ця повинна бути цілком віднесена за рахунок цієї загадкової раси. Тут ми наштовхуємося на наступне ускладнення: привласнюючи цій групі світових владик ім'я «євреїв» — тому що вони в дійсності і є такими — не завжди мається можливість цю особливу групу точно виділити. Вдумливому читачеві це можливо, але єврей, схильний взагалі вважати себе скривдженим, сприймає цей докір, що має у виді групу «вище стоящу», досить болісно, як спрямований проти нього особисто. Починає запитувати: «чому, міркуючи про цей вищий прошарок, говорять про євреїв, а не взагалі про фінансистів?» — Так тому, що це насправді євреї. Справа не в тому, що в будь-якому списку багатих людей мається більше неєвреїв, чим євреїв. Мова йде зовсім не про багатих людей взагалі, з яких багато хто придбали багатство завдяки визначеній системі, а єдино тільки про тих, котрі панують. Але ж ясно, що речі різні, — бути просто багатим або панувати. Єврей, що панує над світом, має багатство, але крім цього він володіє ще чимось таким, що набагато сильніше багатства.

Міжнародний єврей панує, як я сказав вище, не тому, що він багатий, а тому що він найвищою мірою, обдарований торгашеським і владним духом, властивим його расі, і поверх того спирається на таку расову вірність і солідарність, яку не можна зустріти ні в якій іншій людській расі. Передайте сьогодні світове панування інтернаціонального єврейства будь-якій комерційно високорозвиненій расі, і весь механізм світового панування, цілком ймовірно, розпадеться на частини, тому що неєвреєві не дістає визначених якостей, будь вони божеські або людські, уроджені або придбані, котрими володіють євреї.