Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 21

Генрі Форд

У плині 50 років єврейське населення Сполучених Штатів з 50.000 зросло приблизно до 3.000.000. Тим часом, у всій Британській Імперії 300.000 євреїв, а в Палестині їх 100.000. Що число євреїв у Великобританії не велике, є щастям для самих євреїв, тому що при тій великій, що всім кидається в очі, владі, якою вони там користуються, незаможні євреї, будь число їх більше, могли б випробувати мати неприємності. Один дуже добре обізнаний англієць свідчить, що в Англії, у будь-який момент, при наявності досить поважної причини, може спалахнути антисемітизм. Тепер же проти нечисленних і недосяжно багатих євреїв, що панують там у політиці і міжнародних фінансах, він проявитися не може. Істинні причини, що викликають антисемітизм, криються, цілком ймовірно, у діяльності міжнародних євреїв, що часто народні маси ясно не усвідомлять, але безпомилково відчувають; однак, сумними жертвами його завжди є незаможні євреї. Проте, антисемітизм ми розглянемо в наступній главі.

Чисельне відношення єврейського народонаселення у Великобританії і Сполучених Штатах показує, що величезна сила, якою користуються міжнародні єврейські фінансисти, не є наслідком їх числа.

Безперечним фактом є безмежна могутність євреїв при їхній відносній нечисленності. Євреїв у всьому світі приблизно 14 мільйонів, приблизно стільки ж, скільки корейців. Це числове порівняння робить наявність їхньої сили більш разючим.

У часи Георга Вашингтона в країні було всього 4.000 євреїв, що по більшій частині були сумлінними торговцями. Більшість їх стояло на американській стороні під час війни за незалежність і якийсь Хаим Соломон у критичний момент навіть допоміг колоніям, давши їм у позичку весь свій статок. І все-таки євреї завжди зберігали свої особливості, не займалися звичайними промислами або сільським господарством і ніколи не надавали значення виробництву предметів споживання, але завжди торгували тільки готовими фабрикатами.

Тільки в новітній час євреї то тут, то там почали займатися виробництвом, але й тут вся їхня діяльність просочена торгашеством, чому при виробництві товарів вони завжди отримують високий бариш. Однак, для споживача наслідком цього є не здешевлення, а подорожчання товарів. Показовим єврейським діловим методом є те, що господарські поліпшення і заощадження в них завжди приносять вигоду не споживачеві, а підприємцеві. Товари, ціни на які непробачно роздувалися, так само як і підприємства, що випробували нічим не з'ясовне падіння цін, завжди відносяться до тих, за або проти яких переважно працюють євреї.