Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 18

Генрі Форд

Тому що «Усеєврейство» не в змозі містити постійну сухопутну і морську силу, то піклуватися про це повинні інші держави. Британський флот є його флотом; він охороняє єврейське світове господарство, оскільки останнє залежить від мореплавання, від всякого на нього зазіхання. Замість того «Усеєврейство» надає Британії спокійно користуватися політичним і територіальним пануванням. «Усеєврейство» підкорило навіть Палестину Британському скіпетрові. Де б не знаходилася всеєврейська сухопутна сила, яку б маску вона не носила, робота її йде рука в руку з британськими морськими силами.

«Усеєврейство» охоче надає керування окремими країнами світу місцевим урядам; саме воно вимагає собі лише контролю над ними. Самі євреї ніколи не зіллються з іншою нацією. Вони народ замкнутий у собі, завжди таким були і завжди таким залишаться. Тільки тоді «Усеєврейство» вступає в боротьбу з іншим народом, коли останній створює умови, що роблять неможливим для євреїв підкорити своєму впливові продукти роботи і фінанси даної країни. Воно в стані викликати війну і дарувати мир. У випадку завзятості воно викликає анархію, але в його ж силах відновити порядок. Воно керує нервами і мускулами людства убік найбільш сприятливому здійсненню всеєврейських цілей.

Світова інформаційна служба підлегла «Усеєврейству». Тому воно в стані в будь-який момент підготувати думку людей до сприйняття того, що ним задумане в найближчу чергу. Найбільша небезпека лежить у способах освідомлення й у тому, як обробляється суспільна думка цілих народів з відомою метою. Але якщо вдається напасти на слід могутнього єврейства і викрити його гру, то негайно ж піднімається крик про «цькування» і прокочується по всій світовій пресі. Однак, щира причина всіх переслідувань євреїв, тобто гноблення народів за допомогою єврейських грошових махінацій, ніколи не стає предметом голосного обговорення.

Віце-уряд «Усеєврейства» знаходиться в Лондоні і Нью-Йорку. Помстившись Німеччини, воно готується поневолити й інші нації. Британію воно вже поневолило. У Росії через це йде боротьба з народом, очевидно, усе ще не закінчена. Сполучені Штати, при їхній добродушній терпимості стосовно всіх рас, у цьому відношенні, є багатообіцяючим полем. Сцена дії міняється, але єврей протягом сторіч залишається вірний собі.

III. Історія євреїв у Сполучених Штатах

На перший погляд може здатися, що Американська господарська система незалежна від євреїв. Проте я продовжую зтверджувати, що Сполучені Штати (може бути, більш, ніж яка-небудь інша країна) просочені найвищою мірою єврейським духом. Це визнається багатьма і насамперед тими, котрі в стані краще, ніж хто-небудь інший, судити про цей предмет. У світлі цього чи не є справедливою думка, що Сполучені Штати зобов'язані своїм існуванням євреям? І якщо це так, то чи не мається достатніх засад зтверджувати, що єврейський вплив зробив Сполучені Штати тим, що вони є, тобто американськими? Тому що те, що ми називаємо американізмом, ніщо інше, як очищений єврейський дух.

Вернер Сомбарт. «Євреї і господарське життя», стор. 38, 43.