Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 17

Генрі Форд

По всіх цих підставах, як у Німеччині, так і в Росії, треба строго розрізняти прийоми багатих і незаможних євреїв: одні розраховані для впливу на уряди, інші мають на увазі настрої народних мас, але всі вони спрямовані до однієї і тієї ж мети. Нижчі єврейські класи прагнуть не тільки до того, щоб припинити утиск над собою, але ще і до досягнення панування. Воля до влади, — от що керує їх єством.

Пануючу з цього предмету в Німеччині думку, можна виразити в такий спосіб: революція є втіленням єврейської волі до влади; політичні партії соціалістів, демократів і вільнодумних є лише знаряддя цієї волі. Так звана «диктатура пролетаріату» є диктатура, переважно, євреїв.

Німці прозріли настільки зненацька, протидія і обурення проявилися настільки бурхливо, що німецькому єврейству було дане гасло відступити на другу лінію: як би по домовленості всі посади, які безпосередньо стикались з народонаселенням, були покинуті євреями. Але це зовсім не означало відмовлення від влади. Як розгорнуться події в Німеччині, пророчити ще важко. Треба думати, що німці виявляться на висоті положення і знайдуть потрібні і чесні засоби в боротьбі за владу. Про те ж, що наступить у Росії, навряд чи можна сумніватися: з настанням нового там перевороту, трепет жаху прокотиться по усьому світу.

Думку з єврейського питання корінних німців і росіян можна коротко резюмувати в такий спосіб:.

Єврейство є силою найбільше міцно організованою, міцніше, ніж Британська світова держава. Воно є державою, громадяни якогї, де б вони не жили, багаті і бідні, безповоротно йому віддані. Держава ця в Німеччині зветься «Усеєврейство».

Знаряддям цієї держави є капіталізм і преса або, іншими словами, гроші і пропаганда.

Серед держав одне «Усеєврейство» прагне до світового панування, тоді як інші домагаються лише місцевої, національної могутності.

Домінуючою діяльністю «Усеєврейства» є журналістика. Творчість сучасного єврейства в галузі техніки, науки і літератури носить на собі відбиток тієї ж журналістики. Творчість це є дивний продукт єврейської здатності усмоктувати в себе чужі ідеї. Капітал і журналістика зливаються в пресі, що таким шляхом стає знаряддям єврейського панування.

Організація керівництва цією всеєврейською державою гідна подиву. Першим місцем перебування цього керівництва був Париж; нині центр керівництва перенесений в інше місце. Перед війною столицею його був Лондон, другою столицею Нью-Йорк. Можна думати, що нині Нью-Йорк встане над Лондоном, — плин йде у Америку.