Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 16

Генрі Форд

Завоювання правлячих класів євреями пояснюється їхньою грошовою могутністю. Залишається відкритим питання, яким чином відбулося завоювання народних мас євреями, що не мали грошей, крім тих, котрі вони придбали вже згодом, завдяки учиненому ними ж замішанню. Єврей по природі своєї не анархіст, не руйнівник; з цим ми готові погодитися. Незважаючи на це, він все-таки всесвітній більшовик і найвищою мірою причетн доД, що происшедшей у Німеччин революці.

Єврейський анархізм не є анархізм чистої води; єврей користується ним єдино, як засобом для досягнення визначених цілей. Багатий єврей не анархіст тому, що він може досягти бажаної мети за допомогою наявних у його розпорядженні засобів, незаможний єврей, навпроти, інших засобів не має. Однак і бідний і багатий йдуть тим самим шляхом і зв'язок взаємної симпатії між ними не припиняється ніколи: тому що якщо анархія буде мати успіх, то бідний єврей займе належне йому місце поруч з багатим; якщо, навпроти, вона зазнає аварії, то все-таки наслідком її буде поява нових соціальних кон'юнктур, орудувати серед яких зможе тільки багатий єврей. Бідний єврей у Німеччині міг прорвати греблю германізму, якою він був стриманий, тільки одним способом: зруйнувавши її. Те ж було й у Росії. Колишній соціальний лад інстинктивно створив навколо єврея таку обстановку, при наявності якої можна було очікувати, що єврей виявиться найменш шкідливим. Нації, подібно силам природи, які обволікають стороннє тіло, що проникло в організм, плівкою, робили з євреями точно так само. У новітні часи євреї все-таки знайшли засіб зруйнувати ці перешкоди і привести в безладдя національне будівництво. Під покровом наступаючої у такий спосіб пітьми і бродіння євреї займали то місце, якого вони здавна домагалися.

Хто першим вийшов на перший план після катастрофи Росії? Єврей або напівєврей Керенський. Але наміри його були недостатньо радикальні, і тому його змінив Троцький, також єврей. Троцький зрозумів, що соціальний лад в Америці занадто міцний, щоб його зломити. Тому для своїх цілей він вибрав самий слабкий пункт — Росію, щоб відтіля взяти приступом весь світ.

Кожен видатний комісар у Росії — єврей. Побутописці російських справ зазвичай запевняли, що Росія знаходиться в процесі розкладання. Може бути, це і так. Але до еврейско-россійського уряду це відноситися не може. Євреї в Росії рушили зі своїх окопів у бойовому порядку і подібно ручній гранаті ввірвалися в сум'яття штучно створеного безладдя. Можна було подумати, що місце кожного бійця було йому визначено заздалегідь.

Те ж відбулося й у Німеччині. Німецьку стіну потрібно було зруйнувати, щоб потім незаможні євреї могли задовольнити своє честолюбство. Коли пролом був пробитий, вони проникнули в нього і зміцнилися на всіх пануючих висотах над народом.

Звідси ясно, чому євреї в усьому світі заохочують розвиток руйнівних тенденцій. Усім відомо, наприклад, що молоді євреї в Сполучених Штатах проповідують ідеали, здійснення яких було б рівносильне знищенню цієї держави. Само собою зрозуміло, що їхні нападки спрямовані проти «капіталу», іншими словами, проти сучасного світового укладу, встановленого неєвреями. Але, адже, щирими світовими капіталістами, капіталістами заради капіталу, є самі євреї. Навряд чи можна допустити, щоб вони прагнули до знищення капіталу. Навпроти, вони прагнуть до єдиновладдя над ним і здавна стоять на вірній дорозі до досягнення цієї своєї заповітної мрії.