Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 141

Генрі Форд

Нас запитують: «Чим можна довести, що все це правда?» Докази отримані сенатом Сполучених Штатів і надруковані в доповіді Відділення Судочинства. Ми на ньому довго зупинятися не будемо, тому що ми охочіше наводимо єврейські свідчення, ніж неєврейські. Все-таки деякі факти з нього ми наведемо, тому що вони є офіційним доказом.

Ось один із свідків, доктор А. Саймонс (Simons), духовна особа, що перебувала в Петербурзі за дорученням однієї американської церковної громади, в той час, коли вибухнув більшовицький терор. Приводимо витримки з його показів: «Сотні агітаторів, що прибули сюди з низів східного кварталу Нью-Йорку, знаходилися у свиті Троцкого-Бронштейна… Багато хто з нас були вражені перевагою євреїв, що кидається в очі, у всьому русі і дуже незабаром з'ясувалася, що більш половини агітаторів у так званому більшовицькому русі були євреї»…

Сенатор Нельсон, який вів допит, запитує: «Євреї»?

Доктор Саймонс: «Так, це були євреї, євреї, що відпали. Я нічого не хочу сказати проти самого єврейства. Я ніколи не відчував симпатії до антисемітичного руху, ніколи ним не займався і займатися не буду… але я твердо переконаний, що вся ця справа єврейська і що одну з основ її треба шукати в східному кварталі Нью-Йорку».

Сенатор Нельсон: «Хіба Троцький в те літо приїхав з Нью-Йорка?».

Доктор Саймонс: «Так».

Далі доктор Саймонс показав: «У грудні 1918 року… під головуванням особи, відомої під ім'ям Зиновьева-Апфельбаума… з 388 членів було тільки 16 дійсних росіян, за винятком, може бути, одного негра з Америки, що видавав себе за професора Гордона… 265 чоловік з цього північного комуністичного уряду, що засідає в стародавньому Смольному Інституті, вийшли з низів східного кварталу Нью-Йорка… Я хочу ще відзначити, що коли більшовики захопили владу, негайно весь Петербург був затоплений хмарою прокламацій і плакатів єврейською мовою. Ясно було видно, що ця мова повинна зробитися однією з головних мов у Росії; корінні росіяни, звичайно, не дуже прихильно відносилися до цього».

Вільям Гунтингтон (Huntington), комерційний агент при посольстві Сполучених Штатів у Петербурзі, свідчить: «Вожді руху, по моєму, на дві третини складаються з євреїв… більшовики-інтернаціоналісти і євреї зовсім байдуже відносяться до дійсно російських національних інтересів».