Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 139

Генрі Форд

«Але от Ленін, — говорять єврейські захисники, — Ленін, глава і мозок всього — Ленін не єврей!» Може бути, але навіщо випускав він не раз свої прокламації єврейською мовою? Навіщо оточив себе євреями? Чому він скасував християнську неділю і ввів єврейську суботу? Пояснення цього, може бути, у тому, що він одружений на єврейці.

Дотепер зато ніхто не сумнівався в національності Троцького: він єврей і кличуть його Лейба Бронштейн. З деякого часу євреї люблять кричати, що Троцкий сам заявив, що він взагалі не належить ні до якого віросповідання. Може бути, це і правда. Але до якої-небудь віри він все-таки повинен належати. Чим інакше пояснити, що християнські церкви перетворювали в стайні, бойні і танцульки, тоді як єврейські синагоги залишалися недоторканими? І чому християнське духівництво повинне було робити вуличні роботи, тоді як рабинів залишали при їхніх посадах недоторканними? Може бути, Троцький і не належить більше ні до якого віросповідання, але все-таки він єврей, і це, безсумнівно, чисто єврейська упертість зтверджувати, що Троцький не єврей, коли всі єврейські авторитети вважають його таким.

Нас можуть дорікнути в тому, що ми занадто часто повторюємо те, що всім відомо. Однак, і по цей час є велике число осіб, що не знають, що таке більшовизм, а тому ми повинні, навіть під страхом докору в повторенні, багато разів підкреслити найважливіші пункти. Крім того, наша мета не тільки в тому, щоб роз'яснити те, що відбувається в Росії, але й щоб застерегти людей від того, що відбувається в Сполучених Штатах.

Більшовицький уряд, у тому виді, яким він був пізнім літом 1920 року, і по повідомленнях, отриманих нашою владою з Росії контрабандним шляхом, являв собою повне панування єврейства. Цей стан з тих пір досить мало змінився. Щоб показати співвідношення, ми дамо кілька прикладів. Не випливає при цьому думати, що члени уряду, що не є євреями, є росіяни. Тільки саме незначне число росіян, у даний час, мають голос у справах своєї країни. Так звана «диктатура пролетаріату», у якій пролетаріат не має ніякого голосу, є російська лише остільки, оскільки вона утворена в Росії. Вона не може вважатися російською у власному змісті, тому що вийшла не з російського народу і не для нього існує. Більшовизм є міжнародна програма Протоколів, що повинна бути здійснена в кожній країні меншістю, російське дійство є лише генеральною репетицією.