Читать «Міжнародне єврейство» онлайн - страница 137

Генрі Форд

Було б вже великим кроком вперед, якби люди зуміли звільнитися від цього страху іудейського. Але єврейські захисники, і словом, і пером, саме борються із проявом цього звільнення. Вони називають його також «антисемітизмом», тоді як у дійсності, цей процес зовсім не є таким, а в ньому скоріше криється єдина можливість запобігти антисемітизмові. Процес цей повинен пройти кілька ступенів. Насамперед потрібно показати єврейську могутність у всій її мірі, проти чого, звичайно, з боку євреїв йде сильна відсіч, хоча заперечувати факт цієї могутності не можна. Потім потрібно пояснити існуючу могутність. Її можна пояснити тільки єврейським бажанням панування, або добре продуманою програмою, якої притримуються на шляху до панування. Раз метод розкритий, то половина зла вже усунута. Єврей не надлюдина.

Він хитрий, він має витримку, його світогляд дозволяє йому багато вчинків, що іншим застять. Але при рівних умовах він все-таки не надлюдина. Янки у всіх відносинах може з ним помірятися, але тільки янкі, по властивостях своїх, схильний поважати правила пристойності в грі. Коли люди довідаються, якими засобами досягнута ця могутність, коли вони хоча б, скажемо, довідаються, яким шляхом була захоплена ця політична могутність у Сполучених Штатах, то вся картина, запущених для цього в хід способів, повинна зірвати ореол з цієї могутності і представити його як досить брудний ґешефт.

Питання про те, чи заслуговує уваги метод, викладений у Протоколах чи ні, залежить від того, чи знаходить він собі фактичне підтвердження в сучасних подіях. Тим часом таке підтвердження на лице, тому що події і програма збігаються. Звичайно, для євреїв було б вигідніше, якби не можна було знайти слідів їхньої участі ні у написаній, ні в програмі, що здійснилися; але сліди в наявності, і євреї чинять нелогічно, коли обвинувачують за це інших, а не себе самих. Не можна ж, справді, вважати спростуванням фактів лайку, спрямовану проти тих, хто їх встановлює. Ми допускаємо, що єврей хитрий. Але цього недостатньо для того, щоб він міг зовсім сховати сліди своєї діяльності. В нього теж є свої слабкі сторони, завдяки яким, зрештою, вдається знайти всю повноту його роботи. Хіба він боявся б цього відкриття, якби все те, що відкрито, виявилося гарним і справедливим? Слабка сторона єврейської програми в тому і полягає, що вся вона з початку і до кінця є одна несправедливість. Як би не були великі успіхи єврейства, вони не настільки великі, щоб людство не могло йому владно сказати: «стій!» У людстві вже помічається сильний рух, спрямований до відпору нападу, і якби серед єврейського народу знайшлися пророки, вони повинні б вказати своєму народові інші шляхи.

Ось чому докази існування програми і страх її розкриття будуть мати своїм наслідком усунення того занепокоєння, що породжують євреї серед народів-хазяїнів, у яких вони живуть у гостях.

XIX. Єврейська пляма на червоній Росії

«Серед світу цілком організованих державних одиниць для євреїв є лише дві можливості успіху: або вони повинні знищити підвалини чужої національно-державної системи, або вони повинні заснувати власну незалежну державу… У східній Європі, очевидно, більшовизм і сіонізм процвітають пліч-о-пліч… не тому, що євреї надають значення позитивній стороні радикальних теорій, і не тому, що вони бажають бути учасниками неєврейського націоналізму і неєврейської демократії, але тому, що всякий неєврейський державний уклад їм ненависний».

Євстафій Перси (Eustace Percy).