Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 51

Автор неизвестен

Ісусе, Царю предвічний, помилуй нас; Ісусе, Квітко запашна, пахощами наповни нас; Ісусе, Теплото улюблена, обігрій нас; Ісусе, Храме предвічний, покрий нас; Ісусе, Одежо пресвітла, одягни нас; Ісусе, Каменю дорогоцінний, просвіти нас; Ісусе, Сонце правди, освіти нас; Ісусе, Світло святе, осяй нас; Ісусе, від недуг душевних і тілесних зціли нас; Ісусе, з рук ворожих визволь нас; Ісусе, від огню невгасимого і мук вічних спаси нас.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 13

О Пресолодкий і Прещедрий Ісусе, прийми нині від нас оце мале моління, як прийняв Ти від удовиці дві лепти, і охорони нас від ворогів видимих і невидимих, від нападу чужинців, від недуги й голоду, від усякої скорботи і смертельної рани, і від вічних мук врятуй нас, що виголошуємо Тобі: Алилуя.

Цей кондак читається тричі. Після цього знову читаються перший ікос і перший кондак.

Ікос 1

Ангелів Творче і Господи Небесних Сил, просвіти розум наш і відкрий уста наші на похвалу пречистого імені Твого, як глухому і німому відкрив Ти колись слух і уста, і він промовив, взиваючи, таке:

Ісусе пречудний, ангелів Дивування; Ісусе всесильний, прабатьків Спасіння; Ісусе пресолодкий, патріархів Величання; Ісусе преславний, володарів Потуго; Ісусе прелюбий, пророків Справдження; Ісусе предивний, мучеників Кріпосте; Ісусе претихий, ченців Радосте; Ісусе премилостивий, пастирів Відрадо; Ісусе премилосердний, посмиків Стримання; Ісусе найлюбіший, преподобних Радосте; Ісусе пречесний, Цното дівуючих; Ісусе предвічний, грішників Спасіння.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас.

Кондак 2

Побачивши вдовицю, що гірко плакала за сином померлим, Ти змилосердився, Господи, і воскресив його; отже змилуйся і над нами грішними, Чоловіколюбний, і змертвілі у гріхах душі наші воскреси, щоб співали Тобі: Алилуя!

Кондак 1

Непереможний Воєводо і Господи, пекла Переможцю, ми, визволені від вічної смерти, похвальну пісню співаємо Тобі, творіння і раби Твої. А Ти, що маєш безмірне милосердя, визволи від усякої біди нас, що кличемо: Ісусе, Сину Божий, помилуй нас.

МОЛИТВА ДО ГОСПОДА ІСУСА ХРИСТА

Прещедрий і премилосердний Господи, Спасителю наш, Ти просвітив сяйвом Твоїм краї світу і покликав нас до єднання в Церкві Твоїй святій, обіцяючи насліддя нетлінних і вічних благ. Зглянься милостиво на нас, недостойних рабів Твоїх, і не згадуй беззаконня наші, але з незмірного благосердя Твого прости нам усі провини наші. Бо хоч переступаємо ми святу волю Твою, але не відходимо від Тебе, Бога і Спаса нашого. Перед Тобою ми згрішаємо, але Тобі єдиному служимо, в Тебе єдиного віруємо, до Тебе єдиного вдаємося, тільки Твоїми рабами бути бажаємо. Ти знаєш неміч нашу і підступи, якими звідусіль ворог оточує нас, і приваби та спокуси світу цього, через які без Тебе, як казав Ти, не маємо змоги нічого творити. Сам, Господи, очисти нас і спаси нас. Сам просвіти наш розум, щоб непохитно вірували Тобі, єдиному Спасу і Визволителю нашому. Сам зворуши серця наші, щоб любити Тебе, Бога і Творця нашого. Сам направ ступні наші, щоб не спотикаючись ходили при світлі заповідей Твоїх. Покажи нам, Господи, велику милість Твою, щоб, догоджаючи Тобі за життя нашого, сподобились і в Царстві Небесному славити Тебе з Надвічним Отцем і Пресвятим Духом на віки віків. Амінь.