Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 50

Автор неизвестен

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 9

Всі ангели на небесах безперестанно прославляють пресвяте ім’я Твоє, Ісусе, “Свят, Свят, Свят”, — виголошуючи. А ми, грішні, на землі тлінними устами виголошуємо: Алилуя!

Ікос 9

Красномовців велемовних бачимо перед Тобою, Ісусе, як риб безголосих, бо вони неспроможні висловити, як то Ти водночас і Бог незмінний, і чоловік звершений. А ми, цій таємниці дивуючись, виголошуємо з вірою:

Ісусе, Боже Предвічний; Ісусе, Царю над царями; Ісусе, Владико над владиками; Ісусе, Судде живих і мертвих; Ісусе, Надіє безнадійних; Ісусе, Утіхо тих, що плачуть; Ісусе, Славо убогих; Ісусе, не осуди нас за діла наші; Ісусе, очисти нас із милости Твоєї; Ісусе, віджени від нас байдужість; Ісусе, просвіти наші почування сердечні; Ісусе, поможи нам пам’ятати про смерть нашу.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 10

Зволивши спасти світ, Ти, Сонце зі Сходу, як прийшов до темного Заходу, до нашої природи, смирився аж до смерти. Тим-то й прославилось ім’я Твоє більше від усякого імені і з усіх поколінь на землі й на небі. Ти чуєш: Алилуя.

Ікос 10

Царю Предвічний, Утішителю, Христе істинний, очисти нас від усякої скверни, як Ти очистив десять прокажених, і зціли нас, як Ти зцілив душу грошолюба Закхея митаря, щоб ми побожно славили Тебе, взиваючи: Ісусе, Скарбнице нетлінна; Ісусе, Багатство невичерпне; Ісусе, Поживо постійна; Ісусе, Пиття невиснажне; Ісусе, Одежо убогим; Ісусе, вдовиць Заступнику; Ісусе, сиріт Захисте; Ісусе, трудівникам Допомого; Ісусе, подорожнім Провіднику; Ісусе, мореплавцям Керманичу; Ісусе, бурею захопленим Пристановище; Ісусе, Боже наш, підніми нас з упадку.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 11

Пісню від усього серця приносимо Тобі ми недостойні і, як хананеянка, взиваємо:

Ісусе, помилуй нас, бо не дочку маємо, а плоть, пристрастями розбещену і лютістю розпалену, отож зцілення подай нам, що взиваємо: Алилуя.

Ікос 11

Павло, що раніше гнав Тебе, світлодайного Світильника, який подає світло тим, що перебувають у темряві нерозумности, Богорозумного голосу силу пізнавши, розум свій прояснив. Так і наші темні очі душевні просвіти, бо взивають:

Ісусе, Царю наш найкріпший; Ісусе, Боже наш найсильніший; Ісусе, Господь наш безсмертний; Ісусе, Творче наш преславний; Ісусе, Наставнику наш предобрий; Ісусе, Пастирю наш прещедрий; Ісусе, Владико премилостивий; Ісусе, Спасе наш премилосердний; Ісусе, просвіти наші почуття, притемнені пристрастями; Ісусе, зціли наші тіла, гріхами заструплені; Ісусе, очисти наш розум від думок марних; Ісусе, збережи наші серця від похотей лукавих.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 12

Благодать подай нам, Ісусе, що гріхи прощаєш, і прийми нас, що каємось, як прийняв Ти Петра, що відрікся від Тебе, і поклич нас зневірених, як покликав Ти колись Павла-гонителя, і почуй нас, що співаємо Тобі: Алилуя!

Ікос 12

Прославляючи пришестя Твоє на землю в образі чоловіка, хвалимо Тебе всі, і віруємо з Фомою, що Ти є Господь і Бог, що перебуваєш з Отцем і маєш судити живих і мертвих. Тоді сподоби праворуч стати нам, що взиваємо до Тебе: