Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 49

Автор неизвестен

Ісусе, Боже істинний; Ісусе, Сину Давидів; Ісусе, Царю преславний; Ісусе, Агнче непорочний; Ісусе, Пастирю предивний; Ісусе, Охоронителю в дитинстві нашім; Ісусе, Опікуне в юності нашій; Ісусе, Похвало у старості нашій; Ісусе, Надіє у смерті нашій; Ісусе, Життя після смерти нашої; Ісусе, Утіхо наша на суді Твоєму; Ісусе, Бажання наше, не осором нас тоді.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 6

Здійснюючи слова і пророцтва богонатхненних проповідників, явився Ти на землі, Ісусе, і, бувши Неосяжним, з людьми пожив і болісті наші на Себе прийняв. Тому-то ми, ранами Твоїми зцілившись, навчилися співати Тобі: Алилуя.

Ікос 6

Засяяло всесвіту світло істини Твоєї, Ісусе, і зникла омана диявольська, бо ідоли, Спасе наш, не встоявши перед Твоєю силою, попадали. А ми, спасіння одержавши, виголошуємо Тобі:

Ісусе, Істино, що лестощі відганяє; Ісусе, Світло, ясніше від усякого світла; Ісусе, Переможцю всякої сили; Ісусе, Боже завжди милостивий; Ісусе, Хлібе життя, насити нас голодних; Ісусе, Джерело розуму, напої нас спраглих; Ісусе, Одежо весільна, одягни нас тлінних; Ісусе, Покрово радости, покрий нас недостойних; Ісусе, Подателю тим, що просять, дай нам плач за гріхи наші; Ісусе, Придбання тих, що шукають, знайди душі наші; Ісусе, Ти відчиняєш тим, що стукають, відчини серця наші окаянні; Ісусе, Визволителю грішних, очисть беззаконня наші.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 7

Бажаючи споконвіку виявити таємницю, Ти як вівця на смерть ведений був, Ісусе, і як ягня перед стрижієм був мовчазний, і як Бог із мертвих воскрес, і у славі на небеса вознісся. Ти і нас із Собою возніс, що співаємо Тобі: Алилуя!

Ікос 7

Дивним чоловіком показав нам Себе Творець; він безсімейно від Діви воплотився, із гробу, печаті не порушивши, воскрес і до апостолів крізь зачинені двері тілом увійшов. Отим-то, дивуючись, виголошуємо:

Ісусе, Слово неосяжне; Ісусе, Слово неспоглядне; Ісусе, Сило незбагненна; Ісусе, Мудросте недосліджена; Ісусе, Божество необмежене; Ісусе, Властивосте незліченна; Ісусе, Царство непереможне; Ісусе, Володіння безконечне; Ісусе, Кріпосте найвища; Ісусе, Владо вічна; Ісусе, Творче наш, будь щедрим до нас; Ісусе, Спасе наш, спаси нас.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 8

Бачачи, що Бог чудесно вочоловічився, ухилімось від марного світу і розум на божественні речі повернімо, бо задля цього й зійшов на землю Бог, щоб піднести на небо нас, що співаємо Йому: Алилуя!

Ікос 8

Увесь був на землі і неба зовсім не покидав. Неосяжний, коли з волі Твоєї задля нас постраждав, і смертю Своєю нашу смерть умертвив, і воскресінням життя дарував нам, що виголошуємо:

Ісусе, Насолодо сердечна; Ісусе, Кріпосте тілесна; Ісусе, Світлосте душевна; Ісусе, Розуме гострий; Ісусе, Утіхо для сумління; Ісусе, Надіє певна; Ісусе, Пам’яте відвічна; Ісусе, Похвало висока; Ісусе, Славо наша найвища; Ісусе, Бажання наше, не відкинь нас; Ісусе, Пастирю наш, знайди нас; Ісусе, Спасе наш, спаси нас.