Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 48

Автор неизвестен

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас.

Кондак 2

Побачивши вдовицю, що гірко плакала за сином померлим, Ти змилосердився, Господи, і воскресив його; отже змилуйся і над нами грішними, Чоловіколюбний, і змертвілі у гріхах душі наші воскреси, щоб співали Тобі: Алилуя!

Ікос 2

Бажаючи зрозуміти неосяжну пре¬мудрість, Филип промовив до Тебе, Господи: “Покажи нам Отця”, а Ти йому відповів: “Скільки часу ти був зі Мною, і не пізнав, що Отець в Мені, а Я в Отці”. Тому, Неосяжний, зі страхом взиваємо до Тебе:

Ісусе, Боже предвічний; Ісусе, Царю пресильний; Ісусе, Владико довготерпеливий; Ісусе, Спасе премилостивий; Ісусе, Охоронителю наш предобрий; Ісусе, очисти гріхи наші; Ісусе, зніми беззаконня наші; Ісусе, прости неправди наші; Ісусе, Надіє наша, не покинь нас; Ісусе, Допомого наша, не віджени нас; Ісусе, Творче наш, не забудь нас; Ісусе, Пастирю наш, не згуби нас.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак З

Силою з неба, Ісусе, наділив Ти апостолів, що в Єрусалимі перебували; наділи ж і нас, убогих на добрі діла, теплотою Духа Твого Святого і сподоби нас з любов’ю співати Тобі: Алилуя!

Ікос З

Маючи багатство милосердя, Ти, Ісусе, покликав до себе митарів і грішників і невіруючих; зглянься й на нас грішних нині, подібних до них, і, як дорогоцінне миро, прийми від нас оцей спів:

Ісусе, Сило непереможна; Ісусе, Милосте безмежна; Ісусе, Красо пресвітла; Ісусе, Любове несказанна; Ісусе, Сину Бога Живого; Ісусе, помилуй нас грішних; Ісусе, почуй нас, у гріху зачатих; Ісусе, очисти нас, у гріхах роджених; Ісусе, навчи нас нікчемних; Ісусе, освіти нас темних; Ісусе, очисти нас скверних; Ісусе, виведи нас блудних. Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 4

Апостол Твій Петро, маючи на душі бурю сумнівних помислів, потопав, побачивши ж Тебе, що тіло маєш і по воді ходиш, визнав Тебе, як Бога істинного, і, руку спасенну одержавши, промовив: Алилуя.

Ікос 4

Сліпець, як почув, що Ти проходиш повз нього дорогою, виголосив: ‘Ісусе, Сину Давидів, помилуй мене”. А Ти, покликавши його, відкрив йому очі. Просвіти ж ласкою Твоєю духовні очі серця і нам, що взиваємо до Тебе:

Ісусе, ангелів Сотворителю; Ісусе, людей Відкупителю; Ісусе, злих духів Переможцю; Ісусе, усього творіння Прикрасителю; Ісусе, душ наших Утішителю; Ісусе, розуму нашого Просвітителю; Ісусе, сердець наших Радосте; Ісусе, тіл наших Здоров’я; Ісусе, Спасе наш, спаси нас; Ісусе, Світло наше, просвіти нас; Ісусе, від усякої муки врятуй нас; Ісусе, спаси нас негідних.

Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!

Кондак 5

Як удавні викупив Ти нас Божественною Кров’ю Твоєю, Ісусе, від прокляття законного, так тепер визволи нас із сіті, що нею диявол захопив нас через пристрасті тілесні, і блудні підступи, і лиху байдужість, щоб ми співали Тобі: Алилуя!

Ікос 5

Побачивши у постаті людини Того, Хто рукою Своєю створив чоловіка, і визнавши Його за Владику, діти єврейські постарались гілками вшанувати Його, співаючи: Осанна. А ми пісні Тобі приносимо, виголошуючи: