Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 47

Автор неизвестен

Даруй мені мислити і завжди чинити. Господній Ангеле, добре і корисне, і як сильного яви мене в немочі й не порочного.

Слава: Маючи дерзновения до Царя Небесного, Його ж моли з іншими безплотними помилувати мене окаянного.

І нині: Багато сміливости маючи до Втіленого із Тебе, Діво, розв’яжи мене від уз і подай мені визволення і спасіння молитвами Твоїми.

МОЛИТВА ДО АНГЕЛА-ОХОРОНИТЕЛЯ

О святий Ангеле-Охоронителю, покровителю мій благий! Із сокрушенним серцем і болісною душею стою перед тобою в молитві: почуй мене, грішного раба свого (ім’я), із сильним воланням і плачем гірким співаю я: не пом’яни моїх беззаконь і неправд, що ними я, окаянний, прогнівляю тебе по всі дні й години, і мерзенним себе роблю перед Творцем нашим Господом, явися мені милосердним і не покидай мене скверного до самої кончини моєї; пробуди мене від сну гріховного й допоможи твоїми молитвами весь інший час життя мого без пороку перейти й сотворити плоди, достойні покаяння, найпаче ж від смертних падінь гріховних убережи мене, нехай не загину я у відчаї, і нехай не радіє ворог з погибелі моєї. Знаю воістину й устами сповідую, що немає іншого такого друга й заступника, захисника й поборника, як ти, святий Ангеле, бо ти предстоїш перед Престолом Господнім і молишся за мене, негідного й найгрішнішого за всіх, нехай не відніме Преблагий душі моєї в день моєї безпечности й у день творення гріха. Не переставай далі умилостивлювати Премилосердного Господа й Бога мого, нехай відпустить згрішення мої, вчинені в житті моїм, ділом, словом і всіма моїми почуттями, і Своїм провидінням нехай спасе мене, нехай покарає мене тут з Своєї невимовної милости, але нехай не викриє і не випробує мене Своїм справедливим правосуддям, нехай сподобить мене принести покаяння, а з покаянням Божественне Причастя достойно прийняти, про це найбільше молю й такого дару від усього серця бажаю. У страшний же час смерти невідступно будь зі мною, благий Охоронителю мій, проганяючи демонів, що мають застрашити трепетну душу мою: захисти мене від їхнього ловлення, коли проходитиму повітряні митарства, нехай, захищений тобою, безперешкодно досягну раю, мною омріяного, де лики святих і Горні Сили безперестанно прославляють всечесне й славне ім’я в Тройці славимого Бога, Отця, і Сина, і Святого Духа. Йому ж належить честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

АКАФІСТ ГОСПОДУ ІСУСУ ХРИСТУ

Кондак 1

Непереможний Воєводо і Господи, пекла Переможцю, ми, визволені від вічної смерти, похвальну пісню співаємо Тобі, творіння і раби Твої. А Ти, що маєш безмірне милосердя, визволи від усякої біди нас, що кличемо: Ісусе, Сину Божий, помилуй нас.

Ікос 1

Ангелів Творче і Господи Небесних Сил, просвіти розум наш і відкрий уста наші на похвалу пречистого імені Твого, як глухому і німому відкрив Ти колись слух і уста, і він промовив, взиваючи, таке:

Ісусе пречудний, ангелів Дивування; Ісусе всесильний, прабатьків Спасіння; Ісусе пресолодкий, патріархів Величання; Ісусе преславний, володарів Потуго; Ісусе прелюбий, пророків Справдження; Ісусе предивний, мучеників Кріпосте; Ісусе претихий, ченців Радосте; Ісусе премилостивий, пастирів Відрадо; Ісусе премилосердний, посмиків Стримання; Ісусе найлюбіший, преподобних Радосте; Ісусе пречесний, Цното дівуючих; Ісусе предвічний, грішників Спасіння.