Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 48

Олесь Бердник

Ми ввійшли в протистояння Космічній Волі Цілості, а отже, — повністю знехтували Космічне Право.

Ресурси Планети — золотий Талант Сонця — вичерпуються, нових ми не отримаємо. Доля Людства визначається Свободою Волі. Баланс світлих і темних надбань незворотно схиляється на користь мороку. Земля розірвала еволюційний ланцюг, вибравши шлях самогубства.

Проте є ще можливість рятунку. Остання можливість!

Всесвітній Собор Святої України бачить таку можливість у всеохопному одухотворенні всіх сфер життя людства, у повному і безумовному роззброєнні, у розкріпаченні всіх творчих сил мислячих істот і Природи, у створенні Зоряного Братерства Духовних Націй.

Щирість, безстрашність і правда! Ось клич рятунку! Бог лукавих не любить. Всі наші катастрофи — від лукавства і прислужництва Володареві Пітьми.

За одне покоління ми можемо повернути Планеті статус Праматері-Геї. Екологічні, економічні, демографічні проблеми — ніщо проти збратаного духу людства. З Квітки Життя треба видалити отруйне жало ворожнечі, і тоді одпадуть, як непотріб, арсенали страхітливої зброї, військово-промислові комплекси, гангстерські банди, політичні мафії. Серця і душі кожного Народу і Племені зберігають дивовижні скарби Розуму й Духу, спроможні перетворити Буття в Потік Радості!

Народи Радянського Союзу! Наші любі Браття!

72 роки тому революційний вибух струсонув Планету. Ми ще досі не збагнули повністю його значення для долі Землі, не усвідомили втаємниченого космічного смислу. Згадаємо, що на штурм абсурдних бастіонів самодержавства і сваволі йшло багато палаючих сердець і щирих душ, які прагнули світу без насилля, без війн, без руїни. Не їхня вина в тому, що сатанинська тінь політичної банди на чолі зі Сталіним лягла на шлях, що ним рушили ентузіасти. Масштаби планетарного перевороту викликали до дії такі ж космічні масштаби руйнації та деспотизму.

Незважаючи на тиранію, обман, мільйони смертей, духовну деградацію, ідея побудови Нового Світу не вмерла, — вона пробивалася крізь мури містифікацій у душах незалежних мислителів, учених, поетів, митців, трударів, вона сягнула крізь ревище мілітарного дракона у Космос, вона змушує слуг Мороку промовляти слова Синів Сонця, вона неухильно веде нові покоління до повної свободи, якої жадали бійці всіх революційних формацій.

Ось чому Перший Всесвітній Собор Української Духовної Республіки з любов’ю і вірою звертається до вас, любі Браття, з гарячим закликом до небувалого Духовного Повстання, яке має спопелити вікові обмани у наших душах, обмани, під знаком яких ми крутимо колесо марнолюбних замірів, абсурдних держав і партій. Ми віримо, що міжнаціональні чвари, нав’язані ворогами єдності, розвіються, як дим, і Народи Союзу, утвердивши нерушимий суверенітет кожного етносу, укладуть Нову Спілку, збудувавши Храм Єдності на духовній основі.