Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 49

Олесь Бердник

Пробудитися — це головне! А сила і мудрість кожного Народу проб’ється з таємничих надрів Буття понад всіма катаклізмами і умовностями ілюзорного світу. Зберімося на Братерський Собор Духовних Націй, і мудрість та віра в Провидіння підкажуть нам смисл і необхідність Альтернативи, без якої всі наші потуги і хвальковиті дії — лише пил перед вихором катастрофічного урагану, що захоплює Сферу Життя і готовий кинути її в Небуття!

Славний Американський Народе!

Недарма Твій континент названо Новим Світом. Історія не раз демонструвала, що піонерів освоєння Америки вів уперед Дул Преображення і вічного пошуку Тайни. Крізь лабіринти рабства і жадібності, крізь протиріччя техногену і бурхливого зростання земної могутності та багатства Ти, великий Народе, відстояв ідеали Свободи та вічного польоту до нових континентів Духу й Розуму.

Сини Твої ступили на поверхню іншої Планети — це вражаюче досягнення. Проте казкові можливості не зупинили мілітаризації глобальної свідомості, і небезпека сьогодні, може, страшніша, ніж учора: під загрозою падіння й руїни вся Сфера Життя і Ноосфера — незримий світ майбутнього Преображення.

Ти можеш, Американський Народе, віднайти в собі силу і волю для нової, небувалої духовної трансформації, за якої стануть реальністю найдивовижніші мрії Синів Людських!

Свята Україна відкриває Тобі, Великий Народе, щире серце, і палко вірить, що мости до Нового Світу ще можна побудувати над клекотом і громом сучасності, і основою для таких мостів стануть не папірці дипломатичних протоколів та угод, а — Серця Пробуджених Людей, які прагнуть вийти зі сфери вічної історичної муки до Країни Божої Радості.

Кохані Індійські Браття!

Віками думка людства летіла до величних Гімалайських гір в надії — чи не вийде з таємничих надр Індії Боже Слово, з якого виросте Правда на Землі.

Інтуїція людства не помилялася — впродовж тисячоліть лоно Великої Аріаварти народжувало полум’яних Аватарів, котрі жертовно служили Заповітам Духу. Ми — Сини Святої України — любовно плекаємо зернята, подаровані Великими Учителями Індії. Проте настала пора перейти від духовних абстракцій до трансформації Сфери Життя за Законом Краси і Любові. Хай Дух Христа і Будди допоможе нам прокласти мости понад прірвами обману, щоб закласти камені для фундаменту Храму Єдиного Людства.

Улюблені Канадські Браття!

Нам — українцям особливо дорога Ваша прекрасна країна, бо для її розквіту творили поруч з дітьми інших народів сини і дочки нашої Матері-України.

У цю Зоряну Пору Планети, коли вирішується доля Життя на Землі, Всесвітній Собор Святої України сподівається на Вашу братерську Угоду — взяти участь у формуванні Братерства Духовних Націй Світу.

Ви маєте унікальну чисту природу, багатий генофонд фауни і флори. Ваші Народи динамічні, енергійні і спрямовані до пошуку осмисленого, мудрого співжиття всіх людей. Ви вірите в Розум Людини і її Божественне Покликання. Ось чому ми віримо, що Канадські Браття, серед яких є багато рідних нам по крові душ, підтримають ідею Всесвітнього Духовного Собору!