Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 46

Олесь Бердник

Зате я знаю і провіщаю іншу реальність: перед Ликом Божої Матері Причинна Україна і Закута Росія воскреснуть в Любові і в Космічну Епоху вже ніхто й ніщо не роз’єднає їх!

Терновий вінець України відкриває браму Любові!

Росіє, я сказав!..

25 грудня 1978 року — 7 січня 1979 року

Українська Духовна Республіка

Від упорядника

Ідея Української Духовної Республіки, як вільної асоціації братерства українців у всьому світі понад політичними, конфесійними, ідеологічними та світоглядними відмінностями, оприлюднена 9 травня 1974 року в Києві. Створення громадської організації «Українська Духовна Республіка» проголошено 16 грудня 1989 року. 4–7 липня 1990 року в Коломиї відбувся Перший Всесвітній Собор Духовної України. Юридичний, міжнародний та республіканський статус УДР отримала 14 листопада 1990 року.

Народам і племенам Землі

Дружне послання Першого Всесвітнього Собору Святої

України

Сестри і браття!

Знаменний час. коли є потреба і можливість звернутися до Людей Планети як до Єдиної Родини. Про таку пору мріяли найкращі Сини Людські всіх віків і народів. Але чому ж тривожно на серці у мільярдів сучасників, чому Світ стогне від гуркоту мілітарних потвор, готових пожерти все живе?

Земля вийшла до порогу Нового Народження: або вона стане Космічним Дитям, або мертвонароджений плід буде кинуто в Хаос. Страшна дилема! І небагато свідомостей, здатних збагнути її, а ще менше мислячих істот, готових до рішучих, рятівних дій.

Перший Всесвітній Собор Святої України — братерська асоціація духовних українців Планети — пропонує людям світу розпочати новий Ступінь Буття, на якому стануть реальністю мрії тисяч поколінь про життя без воєн, руїни, нищення одного життя для утвердження іншого, про суспільство без в’язниць, експлуатації, смертної кари, на засадах Любові й Краси.

Сучасній свідомості тяжко збагнути майже казкові можливості повної трансформації планетного життя, адже тисячі поколінь виховані ідеями ворожнечі, ненависті, протистояння, зверхності, взаємопожирання. Саме ідея убивства і насилля, покладена в основу формування державності, що стала нормою «еволюційних» доктрин та соціальних моделей, є тим руйнівним вірусом, який кинув людство в безодню божевілля і призвів до катастрофи.

Настала Зоряна Пора для мислячих істот прокинутися від кривавого сну і зійтися на братерську Раду Любові, щоб суворо й мужньо оцінити буттєву космічну ситуацію та виробити єдиний критерій Буття. Ми повинні, нарешті, знати — хто ми, звідки й куди? Ми повинні мати достойних капітанів і надійні навігаційні карти для плавання в Океані Мегасвіту.

Минули напружені тисячоліття еволюції. Дух Життя подарував нам чисту планету з буйним життям. Ми отримали від Вищих Світів неоціненні скарби духу й розуму: Вчення Свободи, Вогонь Мужності, Ідеали Героїчності, Зерна Мудрості. Посланців Великої Матері ми зробили своїми богами, ідолами, побудувавши для них храми, музеї, мавзолеї. Але як ми скористалися тими дарунками для осмислення життя, чи преобразили вищими ідеалами суспільство, душу, тіло, творчу дію, слово і мисль?