Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 50

Олесь Бердник

Мужній Народе Японії!

Ти перший прийняв у своє серце палючу стрілу Дракона Ядерної Смерті, щоб попередити Людство про Епоху останнього бою за життя, за любов, за розум. Твоя жертва, Твоя Голгофа ще не оцінена людством, не збагнута, як і Жертва Христа. Недарма Ти, Великий Народе, обрав собі Знак Сонця на Прапорі, бо Твій Дух давно передчував суджений шлях Сонячного Синівства.

Свята Україна пропонує Тобі, Японський Народе, спільну стежку до Сонця Буття, до Світу без воєн, насилля, муки, до Життя вічної радості. Ось тобі наша рука — Рука Українського Народу! Нащадки запорізьких козаків зуміють бути вірними Друзями на шляху до Братерського Світу!

Народе Франції!

Дух прадавніх мудрих галлів та друїдів, дух Жанни, дух вічної революційності підказує нам, громадянам Святої України, що Ти готовий до зоряного походу в Країну Дива і Божої Тайни!

Народе Британії!

Ти пройшов земні моря і океани в ім’я ефемерних скарбів. Ми певні, що мужні спадкоємці Короля Артура готові до плавання в Океані Духовного Космосу. Чи не пора підняти Космічні Вітрила для пошуку Зоряної Чаші Грааля?

Іспанський Народе!

Твій славетний Вартовий Духу, геній Правди і Любові, — Лицар Печального Образу — кличе Тебе до Нового Світу, де прекрасна Дульцінея-Душа зіткала казкове покривало Нового Буття!

Великий Німецький Народе!

Ти вже достатньо був виконавцем псевдодуховної волі тиранів і демонічних диктатур. Твої герої вчені, творці, мислителі зіткали для Тебе Божественну стежку Свободи! Свята Україна пропонує йти разом до Світу Любові! Бастіони Духу хіба тримаються перед нащадками нібелунгів та запорізьких лицарів?

Китайський Народе!

Велетню, котрий прокинувся з вікового сну, в який Тебе заглиблювали злобні поневолювачі! Твої Великі Сини недарма дивували людство генієм і мудрістю, ми віримо в Твоє небувале Преображення!

Народи Слов’янського Моря!

Хіба не відчуваєте ви, як лона наших Матерів напружені Новим Плодом — плодом радісного Безсмертного Життя? Ви розриваєте павутину пустої соціальної круговерті, нав’язаної вам силою, і це підтверджує суджений шлях до вогняних змін. Вирушайте в нову Дорогу!

Народи мужньої Скандинавії, древні й мудрі Народи Європи!

Чи не пора заборонити політичним містифікаторам зупиняти давно суджений Вам Шлях до всеохопного духовного Ренесансу?

Народи Латинської Америки!

На часі згадати Вам Заповіт Світлоликого Кетцалькоатля і рушити до Світу Вогняного Метаморфозу!

Народи Африки!

Віки рабства і приниження не вбили Ваш мудрий і мужній дух! Не повторювати злочини техногенної псевдоцивілізації, не лізти в лабіринти лукавого комфорту, а віднайти притаманний альтернативний шлях — така дія достойна Вашого мільйоннолітнього серця! Свята Україна готова стати Вашим надійним спільником!

Народи Азії!

Втаємничений океане мудрості й краси! Лише плівка земної ілюзії тримає Вас у полоні вікової облуди. Ви давно готові до Духовного Братерства.

Народи Австралії та Океанії!

Сама Природа судила Вам широкі можливості для Альтернативи. Суворо забороніть мілітарним драконам користуватися Океаном для агресивних акцій, для будування військових баз. Світовий Океан — лоно Планетарного Життя, він повинен стати заповідним.